Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2009 20:25 - НЛО - сами ли сме във вселената? Какво говори Библията по този въпрос?
Автор: maranatha Категория: Други   
Прочетен: 8484 Коментари: 7 Гласове:
2

Последна промяна: 13.08.2009 12:48


НЛО

Сами ли сме във вселената?


Опитват ли се извънземни от далечни планети да завладеят Земята? Марвин Мур разглежда библейския отговор на този въпрос

 На 21 април 1991 г. пилотът от Алиталиа Ахил Загети управлявал пътнически самолет на полет от Милано до Лондон. Внезапно забелязал обект да се стрелка пред самолета му. „Гледайте! Гледайте!” – възкликнал помощник пилотът. След това попитал контролния център, наблюдаващ полета им на радара, дали са забелязали нещо необичайно. Отговорили, че виждат някакъв странен обект на 10 мили зад самолета на Загети. Проучването изключило възможността за балистична ракета. Никога не могли да намерят задоволително обяснение.

 Това е един от многобройните доклади за неидентифицирани летящи обекти (НЛО), което Британското министерство на отбраната наскоро разсекрети за обществеността, като даде достъп до секретни документи. Повечето случаи имали някакво обяснение, но голям брой от тях, включително и случилото се със Загети, все още са тайна.

 От много години насам хора от различни райони по света докладват за необичайни обекти на небето. Един от най-забележителните случая в САЩ е инцидентът над Невада и Аризона на 13 март 1997 г. Хиляди хора съобщават, че са видели светлини в небето, движещи се на югоизток с около 300 мили в час. Забелязали ги дори над град Феникс. Светлините били с форма на триъгълник подобен на бумеранг. Сред хората, които го видели, бил и губернаторът на Аризона Файф Симингтън.

 Много хора са снимали явлението и вече е много трудно да се твърди, че всички снимки са резултат от дигитална манипулация. Анализът на снимките показва, че ако наистина става въпрос за НЛО, обектът е бил с дължина около две мили! Военновъздушните сили на САЩ идентифицирали светлините над Феникс като сигнални ракети, изстрелвани от самолети по време на мисия. Без да губят време, феновете на НЛО заявили, че събитието потвърждава наличието на извънземни, които посещават планетата ни.

 Почти по същото време се появила кометата Хейл Боп и някои настояли, че след нея се движело НЛО. Маршал Епълуайт, водач на култ, наречен „Небесната порта”, убедил 39 души от своята група да извършат масово самоубийство на 24 март, убеден, че след смъртта им, те ще излязат от своите земни тела и ще присъединят към „извънземните” на НЛО!

 Далеч по-важен въпрос е дали съществува интелигентен живот извън нашата планета. За НЛО ентусиастите отговорът е „Да!”. Ако това е вярно и ако НЛО са нещо реално и движено от извънземни, тогава следващият парещ въпрос е дали те са враждебно или приятелски настроени.

 Какво говори Библията по този въпрос?

За щастие Библията ни дава положителен отговор на въпроса за съществуването на интелигентен живот из вселената. Да, наистина съществува.

Най-интелигентното същество извън нашата планета е самият Бог, който живее в място, наречено от нас небе. Според Библията множество същества, наречени ангели, населяват небето заедно с Него. Библията също ни информира, че преди хиляди години на небето е избухнал космически конфликт, когато някои от ангелите въстанали против Бога и Неговото управление, след което бунтовниците били принудени да живеят на нашия свят.

 В книгата Откровение ни е разказана следната история: „И стана война на небесата: излязоха Михаил и неговите ангели да воюват против змея; и змеят воюва заедно със своите ангели; обаче те не надвиха, нито се намери вече място за тях на небето. И беше свален големият змей, онази старовременна змия, която се нарича дявол и Сатана, който мами целия свят; свален беше на земята, свалени бяха и ангелите му заедно с него.” (Откровение 12:7-9).

 Следващият въпрос: Приятелски или враждебно настроени са извънземните във вселената? Според току-що цитирания текст от Откровение отговорът зависи от това, за кои същества говорим. Всички приемат, че Бог и ангелите Му са приятелски настроени. Същевременно би било по-разумно да кажем, че Сатана и верните му ангели са наши врагове.

 Въпросът за реалността на НЛО зависи донякъде от доказателствата, които използваме, за да докажем тезата си. Ако изискваме доказателства от учени, които могат да правят научни, безпристрастни проверки (стига това да е възможно), тогава отговорът е „Не!” До този момент не са се появили такива доказателства в обичайните източници на надеждна информация, като уважавани книги, списания или вестници. Ако обаче сме готови да приемем доказателствата от разумни, зрели личности, които може би нямат подходящите „качества”, но твърдят, че са видели странни летящи обекти в непосредствена близост, тогава отговорът е „Да.”

 Ами ако наистина е вярно? 

Ако някога се окаже, че поне една част от разказите за НЛО с извънземни на борда са верни, тогава всеки от нас ще бъде изправен пред много важен въпрос: Кой ръководи тези НЛО? Научната фантастика твърди, че с тях оперират извънземни от далечна галактика, които са напреднали много повече от хората. Според общоприетото мнение всяко такова идване на извънземни би имало добри резултати, въпреки че повечето фантастични филми ги изобразяват като врагове.

 Заявяваме, че ако някога на земята се случи нашествие от извънземни и то бъде документирано по начин задоволяващ дори най-големите скептици, тогава Библията, а не общоприетите мнения или научна фантастика или дори самата наука е най-добрият източник на информация за техния произход и за тяхното враждебно или приятелско отношение. Ето какво казва Библията по този въпрос.

 Първо, на планетата Земя наистина ще има идване на „извънземни”. Преди да напусне тази земя, Исус обеща да се върне и да доведе със себе си ангели (виж Матей 24:30, 31; Йоан 14:1-3). Дали Исус и ангелите му ще бъдат враждебно или приятелски настроени зависи от това, кои сте вие и на чия страна сте застанали. Библията казва, че Божият народ ще се радва, докато онези, които са отхвърлили Бога, ще бъдат така ужасени, че ще викат към скалите и планините да паднат върху тях (виж Лука 21:28; Откровение 6:15-17).

 Библията казва също, че когато Исус се върне, целият свят ще бъде разтърсен от мощно земетресение (виж Откровение 6:12-17; 16:17-20), а Божиите ангели ще грабнат Божия народ в небето, за да го посрещне във въздуха (виж Матей 24:31; 1Солунци 4:16, 17).

 Идването на Христос и НЛО

 Това описание на второто идване на Христос като че ли е по-тясно свързано с дискусията за НЛО отколкото предполагаме. Ако НЛО бъдат наистина доказани по безспорен начин, това би означавало, че ги управляват извънземни, които са верни или на Бога, или на Сатана. След като Бог ни е дал подробно описание на следващото си идване на планетата Земя, би трябвало да не се доверяваме на каквото и да е нашествие на извънземни, което не отговаря на описаното от Него.

 Наистина сам Исус е отправил предупреждение, за да можем да преценим дали едно бъдещо нашествие на нашата планета е различно от Неговото идване. „Защото ще се появят лъжехристи и лъжепророци, които ще покажат големи знамения и чудеса, така че да заблудят, ако е възможно и избраните… Ако ви кажат: Ето, той е в пустинята – не излизайте; или: Ето, Той е във вътрешните стаи – не вярвайте. Защото както светкавицата излиза от изток и се вижда до запад, така ще бъде пришествието на Човешкия Син” (Матей 24:24, 26, 27).

 Ако на небето се появи НЛО и надеждни източници го обявят за реално, тогава всички ние, които вярваме в Библията, трябва да откажем да го приемем за нещо добро. Напротив, трябва да сме сигурни, че се управляват не от далечна галактика, а от демони, населяващи планетата Земя и измъчващи човечеството откакто са изхвърлени от небето преди хиляди години.

 През 1996 г. във филма „Денят на независимостта” е показано как при безспорните доказателства за космическо нашествие на земята американският президент Уитмор заявява пред нацията и пред целия свят: „Отговорено е на въпроса дали сме сами във вселената.”

 За щастие на всички нас, които се доверяваме на Библията, този въпрос е получил отговор преди хиляди години. Христовото реално второ идване ще бъде унищожително за света. В книгата Откровение се говори за глобално земетресение, съпровождащо идването му (виж Откровение 6:12; 16:18-20). Следователно няма да има грешка или фалшификация. Именно затова можем да сме напълно сигурни, че ако някога се появи НЛО на нашата планета, то има сатанински произход. Всяко нашествие на извънземни, особено ако твърдят, че са Христос или неговите верни ангели, е най-сигурният знак, че Исусовото идване е предстоящо.

Исус говори съвсем сериозно по този въпрос. По средата на предупреждението си за лъжехристи и лъжепророци Той заявява: „Ето, предсказах ви!” Наистина желае всички да го разберем!

Марвин Мур

Сп. Signs of the Times




Тагове:   НЛО,   откровение,   библия,


Гласувай:
2



1. maranatha - Тоя е доста добър журналист и автор на много книги
24.07.2009 17:57
http://www.allbookstores.com/author/Marvin_Moore.html
цитирай
2. watchtowerman - Преди да излязат на Луната,
23.08.2009 13:47
първите американски астронавти - Армстронг и Олдрин, извършват Свето Причастие, основание за което са, както предстоящото стъпване на територия, сътворена от Бога, и все още неосквернена от човешко присъствие, така и поради летящите обекти около тях, един от които с размер 1,5 км - НЛО!
Така възникват следните въпроси:
1. Астронавтите Свето Причастие на Сатана ли извършиха или са се излъгали?
2. Луната сатанинска територия ли е?
3. НЛО-тата на Луната сатанински ли са след като обитават и там?
Това, което стана след мисията на Аполо-11 - визирания екипаж и преклонението му пред Твореца на Луната и Присъствието Му там, а именно: активизиране на християните, участващи в реализирането на проекта "Аполо" - астронавти, инженери, техници, администрация и прочие,обединени в “Apollo Prayer League”( “Аполо Съюз на Молитвата“), взе връх в админстрацията и поиска следващата мисия на екипаж с Аполо на Луната, да остави там БИБЛЕЙСКИЯ ОТГОВОР на християните от земята, а именно, че идентифицат случващото се на Луната, Разумното Присъствие там, като ПРОЯВА на Бога. Поради това астронавт Едгар Митчел имаше ПЕРСОНАЛНАТА задача да остави на Луната гравиран върху стоманена плоча първия стих, с кйото започва Библията - а именно за Сътворение, както и да остави на микрофилм цялата Библия. Така, възниква и следващия мой въпрос
4. Най-компетентата християнска общност по отношение на Знанието на фактите за Истинското състояние на случващото се на Луната на Сатана ли изпратиха споменатия библеиски Отговор, християните от “Apollo Prayer League” на Сатана ли се поклониха?
Линк по споменатия факт от мой пост:

http://watchtowerman.blog.bg/politika/2009/07/18/40-godini-ot-misiiata-na-apolo-11-pyrvoto-kacane-na-lunata.365783
цитирай
3. maranatha - Към bogoizbrania
26.08.2009 20:42
Дайте линк към въпросната интерпетация. Честно казано, не виждам нищо особено в този текст, но все пак човек винаги може да научи нещо интересно от хора различно мнение.
цитирай
4. анонимен - Хванах се за главата.
25.02.2010 16:04
Вижте тези неща и тогава ще говориме

http://www.vbox7.com/play:853102d5

http://www.vbox7.com/play:8eeed29d

В добавка бих добавил като доказателство житните кръгове , , осакатяването на животни от неизвестен разум и факта , че снимките от обратната страна на Луната са засекретени. Правете си изводите.
цитирай
5. maranatha - Да, това се случва
25.02.2010 19:10
Въпросът е кой го върши. Ако разгледаме тези явления в светлината на Библията, ще разберем, че Сатана използва всякакви възможни методи, за да накара хората да вярват в определени теории.
цитирай
6. анонимен - Абе вие прости ли сте
01.05.2010 19:48
Я вижте тая статия и ми кажете дявола ли го е правил това или извънземните

http://www.epochtimes-bg.com/2006-01/2006-10-14_01.htm
цитирай
7. maranatha - За извънземните
17.09.2010 21:55
Мисля, че е вън от всяко съмнение, че има явления, които не могат да бъдат обяснени с методите на съвременната наука. Очевидците и видеоматериалите са толкова много, че няма как да бъдат пренебрегнати. Всеки вярващ християнин може много лесно да разбере какъв е произходът на така наречените извънземни. В Библията се говори за паднали ангели, които са една трета от общия брой на ангелското войнство. Дали Божиите святи ангели ще правят циркове и ще се появяват по този начин? Едва ли. Тогава остава другата възможност - това да са сатанински представители, които просто приготвят земята за последната най-голяма измама. Не е далеч времето, когато тези "извънземни" ще започнат да предават своите послания.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: maranatha
Категория: Други
Прочетен: 579927
Постинги: 74
Коментари: 240
Гласове: 433
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031