Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2012 09:59 - Девет важни факти за Второто идване на Исус
Автор: maranatha Категория: Други   
Прочетен: 7890 Коментари: 4 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Случвало ли ви се е да се чудите какво се случва при Второто идване на Исус? Дъг Бачелър проучва какво в пише в Библията за това велико събитие. 

Няколко въпроса за идването на Христос постоянно се задават от интересуващи се и загрижени християни. В тази статия бих желал да отговаря на девет от тях. Обърнете особено внимание на текстовете в курсив. 

1. Коя е най-важната причина Исус да се завърне?

Отговор: Малко преди да напусне тази земя, Исус заявява пред учениците Си: „В дома на Моя Отец има много обиталища… отивам да ви приготвя място” (Йоан 14:2). С тези думи описвали древната еврейска сватба. В библейски времена имало обичай мъжът да построи стая за медения месец в бащиния си дом, преди да е довел булката. Ако перифразираме думите Му, Исус всъщност казва: „В дома на Моя Баща има много стаи за меден месец.”

Смятате ли, че след цялото приготовление Исус ще забрави невястата Си, т.е. Своя народ? Разбира се, че не! Ето защо потвърждава: „… пак ще дойда и ще ви взема при Себе Си, така че където съм Аз, да бъдете и вие.”

Младоженецът идва да вземе булката, тъй като иска да е с нея. Исус се завръща, защото иска да бъде с тебе и с мене; желае и ние да сме с Него. Няма по-добра причина за Второто идване от тази! 

2. Сам ли ще дойде Исус?

Отговор: Не. Исус е заявил: „А когато дойде Човешкият Син в славата Си и всички святи ангели с Него, тогава ще седне на славния Си престол” (Матей 25:31). Знаете ли броя на ангелите? Според Библията те са „десетки хиляди по десетки хиляди и хиляди по хиляди” (Откр. 5:11). Ако математиката в това уравнение е донякъде близо до реалността, това означва, че съществуват милиарди ангели! 

3. Ще има ли живи хора на земята, когато Исус се завърне?

Отговор: Абсолютно! Исус твърди: „Тогава ще се яви на небето знамението на Човешкия Син; и тогава ще заплачат всички земни племена, като видят Човешкия Син, идващ на небесните облаци със сила и голяма слава” (Матей 24:0). Йоан, авторът на „Откровение”, потвърждава: „Ето, иде с облаците; и ще Го види всяко око…” (Откр. 1:7). 

4. Какво ще се случи с нечестивите при идването на Исус?

Отговор: Когато Исус възкръсва, ангел претъркулва камъка. Според Библията стотина храбри римски войници падат като мъртви на земята, поразени от славата на един-единствен ангел (Матей 28:2-4). Помислите за милиардите ангели, които ще дойдат с Исус! Апостол Павел пише, че Бог ще „даде възмездие на онези, които… не се покоряват на благовестието на нашия Господ Исус” (1Солунци 1:8). Добавя, че те ще бъдат унищожени „с явлението на пришествието” Му (2Солунци 2:8). 

5. Какво ще се случи с мътвите при Второто идване на Исус?

Отговор: Има два вида мъртви – праведни и нечестиви. ”Иде час, когато всички, които са в гробовете, ще чуят гласа Му и ще излязат: онези, които са вършили добро, ще възкръснат за живот, а които са вършили зло, ще възкръснат за осъждане” (Йоан 5:28, 29). И така, ще има две възкресения. В книгата Откровение е записано: „Блажен и свят онзи, който участва в първото възкресение” (Откр. 20:6). Очевидно става въпрос за възкресението на праведните. А „другите мъртви” – т.е. нечестивите – „не оживяха, докато не се свършиха хилядата години” (ст. 5). Следователно, нечестивите няма да бъдат възкресени до края на хилядата години. 

6. Какво ще се случи с праведните при Исусовото идване?

Отговор: Апостол Павел пише, че „всички ще се изменим” (1Кор. 15:51). Обяснява как ще се случи: „Защото това, тленното, трябва да се облече в нетление и това, смъртното, да се облече в безсмъртие” (ст. 53). В този живот всяко човешко същество е осъдено да умре. Когато обаче дойде, Исус ще даде на Своите безсмъртие, благодарение на което те никога няма да умират!

На друго място апостол Павел заявава, че при Христовото идване Той „ще преобрази нашето унизено тяло, за да стане съобразно с Неговото славно тяло” (Филипяни 3:21). Исус е имал реално физическо тяло след възкресението Си (Лука 24:39-43; Йоан 20:27), така ще бъде и с нас. 

7. Какво ще се случи с праведните, след като бъдат преобразени?

Отговор: Апостол Павел твърди, че праведните ще бъдат „грабнати… в облаците да посрещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем винаги с Господа” (1Кор. 4:17).

Исус е обещал на учениците си, че ще отиде да им приготви място, след което пак ще дойде да ни вземе при Себе Си, „така че където съм Аз, да бъдете и вие” (Йоан 14:3). Къде е Исус сега? На небето като наш първосвещеник (Евр. 8:1-5). Той ще ни вземе, за да бъдем с Него в тези небесни жилища, които е отишъл да приготви. 

8. Възможно ли е да се знае нещо за времето на Исусовото завръщане?

Отговор: ДА и НЕ. Исус е обяснил: „А за онзи ден и час никой не знае” (Матей 24:36). Понавам хора, които са се опитвали да посочат датата на Христовото завръщане, но досега всички са се проваляли.

Въпреки това Исус е казал, че можем да знаем кога идването Му е наближило. „Също така и вие, когато видите всичко това, да знаете, че Той е близо при вратата” (ст. 33). 

9 Как да се подготвя за Второто идване на Исус?

Отговор: Когато се завърне, Исус ще каже на нечестивите: „Аз никога не съм ви познавал; махнете се от Мене, вие, които вършите беззаконие” (Матей 7:23). Ключът към подготовката за идването на Исус е да Го познаваме като Приятел. За да Го познаваме тогава, трябва да се запознаем с Него сега. Трябва да четем за Него в Словото Му и да разговаряме с Него всеки ден в молитва. Трябва да се покаем за греховете си и да Го помолим да ги опрости. Бих препоръчал да прекарваме известно време с други християни в църквата всяка седмица.

Това са само някои от начините да се подготвим сега, за да посрещнем Исус, когато Той се завърне.

Сп. „Сайнс ъф дъ таймс”, септ. 2012 г.





Гласувай:
5



1. hristiqnin - Амин!
29.09.2012 19:17
Амин!Дойди Господи Исусе!
цитирай
2. анонимен - Много хора казват и искрено си ми...
02.10.2012 13:36
Много хора казват и искрено си мислят, че познават Исус. По-важно е Той да ни познава, защото точно на такива, които Го познават, Той казва: „Аз никога не съм ви познавал... махнете се!"
цитирай
3. анонимен - Айде де
24.10.2012 13:40
Ама не идва, мани мани неще да дойде и това е то!
То заидвал от 2000 години и пак го няма:(((( Мъка мъка
цитирай
4. antonra - Третото идване
26.11.2014 17:31
Има ли трето идване на Исус?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: maranatha
Категория: Други
Прочетен: 579825
Постинги: 74
Коментари: 240
Гласове: 433
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031