Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2014 18:17 - Ноевият ковчег, еволюцията и научните факти в Библията - II част
Автор: maranatha Категория: Други   
Прочетен: 24074 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 21.04.2014 18:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Продължение от част I:
Библейски пророчества; знамения за края на времето; науката в Библията; научна ли е еволюционната теория; има ли грешки в Библията?

Принципът „око за око” не ни насърчава да си отмъщаваме. Отнася се за присъдите в гражданското право и изисква престъпниците да платят обезщетение на жертвите си.

Знаем, че Исус е съществувал исторически, защото нашето летоброене започва от раждането му, а светските източници потвърждават, че е живял.

Лицемерите не са християни, а претендиращи, че са такива.

Сътворението (включително систематичността, редът и сложността на природата) е доказателство за съществуването на Творец. Това е всичко, от което се нуждаем, за да знаем, че Бог съществува, а дадената ни от Твореца съвест ни прави морално отговорни пред Него. Пророчествата са доказателство, че Библията е боговдъхновена, защото единствено Бог знае бъдещето. Скептикът има нужда само от покаяние и вяра в Исус, за да знае със сигурност, че Бог е реален.

Библията не се е променила през вековете, което се доказва от свитъците от Мъртви море и сравнението им с древните ръкописи.

„Защо Бог не възстанови хората с отрязани крайници?” Все едно да питаме защо не поставя коса на плешивите глави – това не доказва нищо.

Хората имат много богове (милиони на брой), но само един е Творецът. Да не се вярва в окончателното наказание, не означава, че то няма да се състои.

Адам и Ева наистина умират още в деня, когато ядат от дървото за познаване на доброто и злото, точно както Бог ги е предупредил. Те умират духовно в мига на съгрешаването, а въпрос на време е да умрат и физически. Същото важи за вас и за мене. Ние сме духовно мъртви и очакваме физическата смърт. Библията е написана от хора, но те са били вдъхновени от Бога.

До гробницата е имало два ангела, но само един от тях е споменат в едно от евангелията.

В евангелията са посочени различни генеалогии, тъй като едната е на Мария, а другата на Йосиф.

Исус не променя Стария завет, но го изпълнява. Бог не е „всеобичащ”, Той е любов, но в същото време е справедлив и свят.

Децата по света умират от глад поради липса на състрадание от страна на собствените им правителства и поради погрешната употреба на милиарди долари за войни и за търсене на интелигентен живот в космоса.

Всяка година милиони хора умират от всякакви по вид болести, тъй като живеем в един паднал свят. Мъките, страданията, болестите и смъртта са съвсем реални доказателства, че библейският разказ за грехопадението на човека е реален.

Еволюционистите вярват, че са говорещи примати с развити гласни струни. Следователно няма да е много абстрактно, ако повярваме, че понякога животните могат да говорят по свръхестествен начин, както е описано в Библията.

Онова, което скептиците наричат „книга от бронзовата епоха” [Библията], е свидетелство за начина, по който Бог пази Словото си през вековете.

Грехът не е грешка на Бога. Изразът „Бог ме накара да го извършва” не може да е доказателство в съдебната зала, няма да бъде доказателство и в съдния ден.

Хитлер не е бил християнин. Той е мразел християните и ги е наричал „болест”.

Никой скептик не може да каже със сигурност дали смъртта е краят, тъй като не го знае. Християните знаят, че имат вечен живот, защото се позовават на най-великия авторитет на земята – Божието Слово и потвърждението на самия Бог, който „запечатва” всеки вярващ.

Божията заповед към Исус Навин да премахне ханаанците е правилна, тъй като Бог никога не съгрешава. Той справедливо е провъзгласил смъртната присъда на цялото човечество като наказание за греха. Ти не си някаква „дефектна стока” и грехът ти не е грешка на Създателя. Ти си морално същество и следователно си морално отговорен. Бог вижда мислите ни, вижда покварата и прелобюдейството. Ето защо имаме нужда от Спасител. Ако искаш „знамение” от Бога, можеш да го получиш: Спазвай евангелието и ще имаш своето чудо. Бог ще ти се разкрие.

Нека да обобщим: Ти и аз сме пред прага на вечността. Всеки от нас може да умре след миг. Приличаме на човек, който стои на вратата на самолет на 3000 метра височина, без да носи парашут. Някой му казва: „Сложи си парашута!” Той обаче отговаря: „Първо, искам да те попитам откъде можем да знаем, че самолетът има създател. Бих искал да разбера и на колко години е този самолет. Ти си мислиш, че е направен наскоро, аз си мисля, че е много стар.” Добре, въпросите са интересни, но нека първо поставим парашута и тогава да ги разискваме. Остави тези въпроси настрана за момент и се „облечи с Господ Исус Христос”, както е наредено в Библията, а после ги задавай, ако желаеш.

 

 

 

Какво означава всичко това?

Ето един невероятен резултат. Ако Бог е написал Библията, макар и не директно, а чрез перото на човек (виж 2Тимотей 3:16; 2Петрово 1:20, 21), значи страшните предупреждения за вечно наказание и удивителното обещание за вечен живот са верни и трябва да се вслушаме в тях. В такъв случай, как човекът може да намери вечен живот?

 

 

Мнозина смятат, че отиваме на небето, като живеем добър живот. Изглежда правилно, но според Библията е грешно. Правим грешка, като смятаме, че Божият стандарт е като нашия. Да прочетем десетте заповеди, за да видим дали отговаряме на Божия стандарт: Изричали ли сте някога лъжа (дори да е само веднъж)? Случвало ли ви се е някога да откраднете нещо (без значение каква е стойността)? Ако отговорът на тези два въпроса е „Да”, не можете да влезете в небето, тъй като сте лъжци и крадци. Ако мразите някого, извършвате убийство в Божиите очи. Исус е казал: „Всеки, който гледа жена, за да я пожелае, вече е прелюбодействувал с нея в сърцето си.” Правили ли сте го някога? Случвало ли ви се е да пожелавате нещо, което принадлежи на друг? Ако сте го правили (а кой не е), значи сте нарушили Десетте заповеди. Обичали ли сте Бога повече от всичко останало? Правили ли сте си бог, който да ви се харесва и с когото да се чувствате най-добре? Използвали ли сте някога святото му име напразно или като ругатня? Спазвали ли сте неговия свят ден? Винаги ли сте почитали родителите си?

Вслушайте се в съвестта си. Помнете, че всички тайни грехове, за които смятате, че никой не знае, са видени от Бога, а Той ще извади наяве всяко дело в съдния ден, включително и тайните. Всички ние сме виновни престъпници и да предлагаме на Бога каквито и да е добри дела или религиозно поведение означава да се опитваме да подкупим Съдията на вселената. Единственото, което може да ни спаси от неговия гняв, е милостта му, а тя не може да бъде спечелена. Няма значение, че не вярвате в Бога или в съдния ден. Въпреки всичко ще трябва да се изправите пред него.

Ето какво Бог е направил за тебе поради своята милост. Той е станал човек в Исус Христос, страдал е и е умрял на кръста, за да приеме върху себе си наказанието за нашите грехове. Той е бил наранен заради нашите беззакония. В Библията е записано: „Бог показва любовта си към нас с това, че още докато бяхме грешни, Христос умря за нас. Исус е пострадал за нас, след което е възкръснал от мъртвите. Ако се покаем и се доверим единствено на Спасителя, Бог ще ни прости и ще ни дари с вечен живот. „Защото по благодат сте спасени чрез вяра, и то не от самите вас; това е дар от Бога; не чрез дела, за да не се похвали никой” (Ефесяни 2:8, 9).

Как можем да си спечелим неговата милост, без да „вършим” нищо? Да, фатална грешка е да вярваме, че Бог може да бъде подкупен и че ще имаме втори шанс. Не съществува втори шанс. Веднъж след като животът приключи, ние сме запечатани за вечността: „И така, както е определено на човеците веднъж да умрат, а след това настава съд…” (Евреи 9:27). Какво ще кажете в съдния ден? „Зайците не преживят!” Тогава ще се притесняваш ли откъде Каин си е намерил съпруга? Или твоята защита ще бъде, че прилепите не са птици? Какво общо има това с факта, че си съгрешил против Бога? Не е Божията воля да загинеш за вечността. Моля те, опомни се и приеми евангелието. Изостави греховете си и се довери на Исус. Ако смирено признаеш, че си нарушил Божиите заповеди, можеш смирено да се помолиш така: „Мили Боже, моля те, прости греховете ми (назови ги по име). Каквото и да направя, то не може да ми спечели вечен живот. Уповавам се единствено на милостта, която ми предлагаш в Исус Христос. Вярата ми е в Спасителя, а не в човек, в църква или в собствените ми добри дела, за да получа вечно спасение. Ще чета Библията всеки ден и ще спазвам това, което прочета. В името на Исус. Амин.” Сега внимателно прочети текста от Йоан 14:21.

Благодаря ти за проявения интерес и за това, че прочете тази брошура. Единственият ми мотив за нейното написване е загрижеността ми за твоето вечно спасение. Искрено се надявам, че си получил мир с Бога.

Искрено твой,

Рей Комфърт

http://hristiqni.com/-online-sp-696535922/2011-04-27-10-22-50-sp-596881720/2424-noi-2014-hd-bg-subtitri-2

 

 

 





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: maranatha
Категория: Други
Прочетен: 579552
Постинги: 74
Коментари: 240
Гласове: 433
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031