Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2014 14:31 - ТЕФТЕРЧЕТА СРЕЩУ ЗАПИСИ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 3288 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

КАКВО ПИШЕ МЕЖДУ РЕДОВЕТЕ В ТЕФТЕРЧЕТО НА КИРО ЦИГАНИНА

 

Предизборния сценарии за евродепутати се разгаря. Той, така да се каже, е на първи план. На първи план е и битката между Първанов и Станишев. Ситуацията опровергава тезата, че Станишев е спечелил. Станишев не движи нещата. Това не е неговия сценарии. Самият факт, че се изнерви дотолкова, че да поставя срокове за покаяние на Първанов показва това. В същото време Първанов действа неочаквано твърдо и последователно, което не е характерно за него. Това изкарва Станишев от нерви и го прави истеричен.

На всеки нормален българин е ясно, че Първанов няма капацитет да състави толкова подробен и последователен сценарий.Колегите му по действие-Румен Петков и Бойко Борисов-също. Знае се, че той е продукт на групата „Монтерей”. Проектът Борисов и ГЕРБ също е на групата „Монтерей”. От това следват няколко извода:

Групата „Монтерей” никога няма да действа в своя вреда.

Групата „Монтерей” не е в добри отношения със Сергей Станишев.

Групата „Монтерей” не е в добри отношения с ДПС

Групата „Монтерей” контролира политическите интриги и разполага с достатъчно информация, анализи и политически проекти

Но има и втори план.

Тефтерчето за сетен път показва и доказва, че мафията плътно е иззела пространството и владее изпълнителната, законодателната, съдебната и медийната власти. Правоохранителните институции не само не изпълняват задълженията си, но работят изцяло за мафията, т. е. те са част от нея. Това тефтерче ,което е в ръцете на ДАНС, МВР и прокуратурата от 20011 г. не е било използвано по предназначение. Не са проведени необходимите мероприятия за издирване на допълнителни доказателства за   извършени престъпления и създаване на ОПГ. Нито ДАНС, нито прокуратурата са си свършили работата. Ако са проведени такива действия, те са засекретени и съхранени за създаване на зависимости и използване на членовете на ОПГ за в бъдеще, което не само е нарушение на закона, но и изключително тежко престъпление. В същото време няма оставки, няма дисциплинарни уволнения, няма преструктуриране на правоохранителните институции, няма тотални проверки на полиграфа за всички служители от съответните служби и прокуратурата за изчистване на държавните институции от мафията. Дори няма помисли за такива намерения. Нещо повече. Шефът на пловдивската митница, който е бил по времето на цитирания период в тефтерчето сега е издигнат за директор на агенция „Митници”. Това означава само едно. Че независимо коя „партия” е на власт, те използват едни и същи държавни служители, за да могат да държат в ръцете си контрабандните канали. Агентът на ДС Ваньо Танов твърди, че има и второ такова тефтерче. При всички случай това е предупреждение към Станишев, че ако мърда-ще получи втори шамар.

Съвсем очаквано се появява и трети план.

След като на хоризонта се зададоха едни милиарди, мимансът се раздвижи. Реанимира се проектът „АБВ”. Създаде се тежък конфронтационен модел в БСП. В същото време ДПС понесе тежък удар, похарчвайки зам. председателя си Христо Бисеров. По места излязоха и продължават да излизат документи за натиск за назначение на кадри на ДПС на местно ниво. Случи се и проблемът с ниските изкупни цени на тютюна. Това е най-чувствителната струна на основната част от избирателите на ДПС.  Хората от най-плътните избирателни райони на ДПС изведнъж се вдигнаха и поставиха въпроса пред ДПС, че няма да участват в евровота.  Така в крайна сметка БСП и ДПС получават удари от всички страни и едва ли ще успеят да оцелеят като управляващо мнозинство. Ударът срещу Волен Сидеров и АТАКА спокойно може да се причисли в този сценарии. Видях с каква загриженост Михаил Миков прие приказките на Сидеров при подаването на отказа си от имунитет и просто се чудеше какво да прави.

При това, забележете, сега сме още януари, а изборите са чак през май. Дотогава със сигурност ще има още много и още по-интересни компромати. Както от едната, така и от другата страна. Наченки за контракомпромати е самоотлюспването на двама депутати от ГЕРБ. Последва появяването на Кристина Патрашкова в полезрението със запис от среща между Пъванов, Румен Петков и Бойко Борисов, както и записи на СМС-и между Кулезич и Борисов. Впоследствие записът беше скрит, но той, всъщност, има качеството на предупреждение към Борисов и Първанов да си траят и да клекнат. В случая Станишев си е направил криво сметката. Самото изваждане на този компромат няма да промени кой знае какво, но показа поне две неща. Че Станишев продължава да работи с Трактора, и че е достатъчно истеричен да покаже един запис, който няма никаква стойност, защото е незаконен и в него няма нищо криминално и углавно. Докато тефтерчето на Киро Циганина и второто, за което споменава Танов имат пълната доказателствена стойност. Дори и записът да бъде изваден, той ще бъде упорито отричан, а прокуратурта и ДАНС нямат никакво отношение към един разговор между трима души, които са се събрали да интригантстват и преразпределят политическото пространство.

Какво може да се получи, ако този сценарии успее?

Най-вероятното развитие при положителен резултат на този сценарии, което е твърде вероятн, ще бъде създаване на нова парламентарна група от БСП, която заедно с ГЕРБ да образува мнозинство. Това автоматично води до ново ръководство на НС. Следва оставка на кабинета и избирането на нов с премиер Томислав Дончев или Ивайло Калфин. При всички случаи Борисов няма да влезе в кабинета, а ако се наложи може и да напусне ГЕРБ под благовиден предлог. След елиминирането на Цветанов и Станишев вече няма проблем да се създаде едно правителство на „Националното спасение”, съставено от ГЕРБ и отцепниците на БСП. Намеци за това има предостатъчно. Включително и от резултата на самите избори. Спомнете си, че когато спечели изборите, Симеон също нямаше мнозинство. Той имаше 120 депутати и трябваше да се коалира, което го прави зависим и предвидим. Същото се отнася и до изборите през 2005 г. Тогава бе създадена т. нар. „Тройна коалиция”, защото някак предвидимо БСП и ДПС нямаха мнозинство, а само 116 депутати общо.

Ако бъде създадено, новото правителство ще бъде още по-отстъпчиво от това и ще се опита да спечели достатъчно време, за да успее да уреди поръчките по „Южен поток” и „Уестингхауз” за фирмите на Кукловода, както и да форсира преговори с Китай за вкарване на инвестиции срещу отдаване на европейските пазари на Китай през България.

В крайна сметка демокрацията има полза от такива ситуации, защото те дезавуират политическата система, мафията и Кукловодите. Както външни, така и вътрешни



Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11736767
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031