Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2014 03:00 - Какво е до имаш глупак за президент
Автор: vencivaleri1951 Категория: Политика   
Прочетен: 9511 Коментари: 35 Гласове:
21


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
        Днес от пресцентъра на президента Плевнелиев "стреснаха" Украйна. Българският държавен глава отменя договорено свое посещение през май в Киев.
Мотивите са "нарушение на човешките права". Тоест полицията се противопоставя на мирни демонстранти въоръжени единствено с Катапулти , коктейли Молотов и сопи с метални накрайници и остриета. Полицията се опитва да разпръсне невинна вечеринка на Майдана украсена с портрети на Бандера и надписи " смерть жидов"/смърт на чифутите/
Това че украинската администрация се впечатлила от съобщението Плевнелиево точно толкова колкото във Вашингтон и Лондон когато обявихме в един и същи ден война на американци и англичани е ясно. Ясно е и, че това послание не е изпратено толкова към украинците , колкото  към Запада. Нещо от рода:
" Хей вижте ме...Ама как ги наплюх само..."


   Киев е в пламъци! В Киев гинат хора! Киев е пред Гражданска война! Всичко това се случва с един братски народ, в по голямата си част православен. Народ който не се поколеба в труден момент за нас българите да пролее от кръвта си за да имаме държава.Сам нямащ държава по това време!!!
Народ който е приютил десетки хиляди българи намерили убежище от турския ятаган и по късно от фашистките изтъпления на деветоюнци.
Украинците си имат държава едва от двадесетина години.Тоест нямат опит в държавността. Нямат опит как се ръководи самостоятелно държава. Хората са с изострена чувствителност към думичката суверенитет и всякакво шикалкавене и грешки от страна  на управляващи и опозиция ги изкарва на "Майдана"
Президентът Янукович направи непростима грешка. Три години преговаря с ЕС и уверяваше, че нещата вървят добре, и за две три седмици се врътна на 180 градуса . Да, условията на Европа бяха унизителни и икономически неприемливи. Да, Украйна няма финансовите възможности да изпълни тези условия без да фалира .Поискаха пари , отказаха им.  Да такива условия можеха да подпишат единствено български президент и правителство.Да, всичко това е вярно, но вярно е и друго. Не можеш еднолично и без да си си подсигурил подкрепа от опозицията да взимаш подобно решение, още повече че хиляди километри2 територия и милиони души в Украйна са в състава на страна по силата на военни договори, не всичките справедливи. Тоест по тясното обвързване с Европа е и обвързване с корените. От друга страна пък рязко скъсване с Русия/ а условията на ЕС водеха към това/ пък би наранило жестоко близо 20 млн украинци с руски корени. Откъдето и да погледнеш, каквото и да избереш, не би могло да стане без всенародно обсъждане и компромиси от двете страни. Без компромиси и от страна на Европейския съюз.
Опозицията пък изкара на улицата хората без да е в състояние да влияе на  действията им. Видяхме от показаните кадри как един  от лидерите на опозицията Кличко бе залят с пяна на пожарогасител от демонстрантите. До този момент световния шампион/ Кличко/ се изживяваше като бъдещ президент на Украйна. Може и да стане някой ден, но днес е господин "Никой" на Майдана.
Тоест положението в Киев е взривоопасно и ескалира с всеки изманл час.
Какво би трябвало да бъде поведението на българският президент в този момент относно бедата сполятяла този братски народ. Имаме както писах по горе и десетки хиляди наши хора там. Нима сърденето, заклеймяването е вярно действие към близки хора?
Естествено , че не.
Какво би било правилното решение?
И тримата предшественици на Плевнелиев са били "в окото" на подобни вълнения. И са горели сгради, и полиция и демонстранти са се били, и пукнати глави имаше. Слава богу, овладяваха се тези вълнения без да се достига до летален изход както в Украйна днес. И Желев, и Стоянов, и Първанов в критични моменти намериха верния тон, верния ход и до фатални ексцесии не се стигна. Този опит би бил неоценима помощ за украинците. Не през май, веднага трябваше да се отиде на посещение. Не сам, а с предшествениците си. И да се говори за и със сънародниците ни. Застрашени ли са, от какво имат нужда? Така се прави, така правят добрите държавници.
Позьорите в политиката обикновено са глупаци!



Гласувай:
25


Вълнообразно


1. getmans1 - Питам се да ли минава ден
23.01.2014 03:33
в който да не наречеш някого глупак?
цитирай
2. vmir - Венци,
23.01.2014 05:03
ти си олицетворение на опортюнизма, който сам се поставя в услуга на болшевизма, за да ликвидира България. Погледни се само отстрани. Ако не ме лъже паметта, сам твърдиш, че прадядо ти участвал през ПСВ в прогонването на румънците и руснаците от Добруджа. Да, ама (както се подразбира от разказите ти), сина му (дядо ти) плюл на това и повече харесъл тогавашната идея на руснаците за разделяне на българите на българи и славяни и след болшевишките антибългарски изяви през ПСВ и въоръжените метежи през 1918 и през 1923, духнал за великия СССР да работи за “великата съветска идея”, където обаче през 1937 го разстреляли и аз се нядявам да е било не заради настояванията му да разстрелват повече кулаци, а да се е бил противопоставил на решението на Москва от 1934 за ликвидиране на България.

Сина на разстреляния в защита на България обаче, плюл на паметта на баща си, и избрал да защитава разстрелялия баща му СССР, като станал военен. Нещо като еничар, обаче по своя воля и от все сърце. Не задруго, ами заради “великата съветска идея”.

Защитавал баща ти от все сърце разстрелялите баща му, защитавал ги, а когато се оказало, че баща му бил застрелян погрешка, се зарадвал може би повече отколкото на разстрелването му, и започнал да води децата си в градинката на спешно издигнатия паметник с името му, да се радват и те на щастливото му разстрелване, и да свикват да чувстват първа радост и щастие, когато разстрелват българи заради великата съветска идея (теб вече те е бил научил на това).

Ето защо, когато те питам кога СССР е достигнал икономиката на царска Русия, ти отговаряш: “Ама защо биете милиционерите на просъветската власт в Украйна” и от сърце оплюваш българската официална позиция. Ето защо, наричаш “кабинетно учение” на заливането на царските войници в Русия от 1905 нататък с киселина и садистичното осакатяване на конете им. Защото си наследник на вековна традиция за оплюване и ликвидиране на всичко българско и безсрамно да наричате това “велика идея”.
цитирай
3. theeconomist - Здрасти кореш....
23.01.2014 05:54
Ти си като магнит за тъпаците. Явно им действаш възбуждащо на вегетативната нервна система.
А тоя неврокопски плъх, просто не си заслужава коментара. От това, че няма да ходи на миньорките в Донбас им е секнал мензиса...
цитирай
4. apostapostoloff - Ние, българите, трябва да си траем и
23.01.2014 05:55
да се снишаваме, защото сме малки, слаби и незначителни.
цитирай
5. vmir - Не може без съветският възпитаник, за който "българин" e обида.
23.01.2014 06:28
Ясно е, че когато си свикнал да се се радваш и гордееш с изтребването на собствените си предци, всяко настоящо престъпление или простащина, ще ти се виждат като невинна детска закачка.

Изродщината не прощава дори на самите изроди, българският народ право е казал къде вирее простотията.
цитирай
6. zabylgarite - .....
23.01.2014 06:51
Глупак е Плевнелиев
Пародия на политик както и повечето политици са в България такива

затова 80 % от варненци (факт) не гласуваха на последните кметски избори преди половин година.
цитирай
7. ok3223 - Нумеро нема да мине
23.01.2014 06:53
Не бива да мине. Ставащото в Украйна е вариант на ставащото, на войната в Сирия, в изпълнение на САЩ и ЕС в постсъветското пространство от наши хора ...
Не може да мине нумеро с "доброволците", защото Русия ЩЕ прати 2 пъти повече, както направи навремето Китай в Корея, и те натикаха янките в морето.
Нещо запича работата.Вместо да се туткат властите, да действат както се полага, и провокатори-агенти като Кличко в затвора, а МВР и армията да измете "розовите соросоиди" и другата сган от площадите, докато е у време, не е станало късно.
Иначе цепене, западната част на ЕС, Полша, и кой каквото може да отмъкне. ИЗТОЧНАТА, тя по начало си е руска, с Кримския полуостров, ще отиде към матушката Русия.
Хрушчовия нумер няма и не бива, няма как да мине, защото руският Черноморски флот няма да виси във въздуха, за кефа на САЩ и ЕС.
А УКРАЙНА КАТО САМОСТОЯТЕЛНА ДЪРЖАВНА И ИКОНОМИЧЕСКА ЕДИНИЦА ЗА СЕГА Е ТРУДНА ХИПОТЕЗА.
Тези мътят водата много нагло. Едно време Хрушчов-украИнеца бил СЕ ПОХВАЛИЛ НА МАЙТАП, както ми каза наскоро дядо ми на Европата-европейците."Само с 2 сто мегатонни бомби и от Вас няма да остане нищо.А ние имаме стотици такива".
Как ВИ изглежда всичко това в светлината на ставащото днес в Украйна.
И как ще реагира на това нагло и тотално предизвикателство РУСИЯ ...
Каак се налага, е задължена, предизвикана да реагира.
цитирай
8. ok3223 - Защо да гласувате????
23.01.2014 07:29
zabylgarite написа:
Глупак е Плевнелиев
Пародия на политик както и повечето политици са в България такива

затова 80 % от варненци (факт) не гласуваха на последните кметски избори преди половин година.


Да гласуват само турците, защото са будали. И да изберат ТУРЧИН И ТУРСКА АДМИНИСТРАЦИЯ ДА ВИ УПРАВЛЯВА.
Прост, по-прост, най-пръст ... варналия, който се ГОРДЕЕ С ТОВА.
Че до един са тотално прости ... 80%, добър показател за позора на града.
цитирай
9. vmir - Ето колко ви е акъла на съветските възпитаници, получих го на лични преди час и нещо:
23.01.2014 10:21
dolce написа:
be ti
бе ти не си добре бе човеко! Вър се прегледай бе ! ще получиш някой удар от злоба ще се задушиш бе!
ей туй гадните фашисти не измряхте вашта м....а . сега чичо Сорос ли ти плаща хонорачетата гад недоубита.
Кога и кой ликвидира България бе амебо долна?
Вие м...........а ви соросоиди закачайки ни за влакчето на гадните евреи.
Но видов ден идва и надявам се да умреш от злоба преди това за да не цапаме въжето с теб!

Изпратено: 08:14 От: dolce


Трябваше направо тук да си го пуснеш да видят всички колко сте страшни. От престъпници на свобода какво друго да се очаква?
цитирай
10. aboychev - ИНТЕЛИГИЗИРАН И ПЛАТЕН ОТ РУСИЯ ТЪПАК
23.01.2014 10:22
НАРИЧА ВСЕКИГО ГЛУПАК
ПЕДАЛИТЕ ВИНАГИ ИЗЛАГАТ НА ПОКАЗ ЧУВСТВАТА СИ
ЖАДНИ СА ЗА СПОДЕЛЕНО ОТНОШЕНИЕ
ДОРИ СИ ОРГАНИЗИРАТ ГЕЙ ПАРАДИ
КАТО ТОЗИ РУСОФИЛСКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ГЕЙ ПАРАД
Е ПЛЕВНЕЛИЕВ НЕ Е ПО ГОЛЕМИТЕ ШЛЕМОВЕ
ПОЛИТИКАТА ИМА СВОЯ ЕЗИК,
НЕ ТОЗИ НА КАРТОИГРАЧИТЕ И КОМАРДЖИИТЕ
И НЕ ЖЕЛАНИЯ ОТ ПЕДАЛ РУСОФИЛИТЕ
цитирай
11. vencivaleri1951 - Вмире, казах ти преди време да четеш повече.
23.01.2014 11:05
[quote=vmir] Сега ще ти кажа, чети внимателно. Ще ти кажа и мисли.
Къде си прочел, че става въпрос през 37ма за мой дядо?
Написах някога , че деца, внуци играят и са играли в градинка в която има паметник на техен прадядо. Ти веднага правиш връзка , че е мой родственик. Не Вмирчо. На съпругата ми е родственик. Не е бил комунист, а социалдемократ. Не е учил на Изток, а на Запад. После адвокатства, учителствува и през 23та избягва. Разстрелват го точно зарад социалдемократическите му тежнения. Там също учителствал. Така, че не е лошо да знаеш Вмире, че хората обикновено имат по 4ма прадядовци. Разбира се ако няма кръвосмешение:) След като изяснихме генарологията да се върнем към историята.
Във вчерашния урок ти обясних, че Февруарската революция принуждава Николай да абдикира и тя /революцията/ е буржуазна, а не социалистическа. Обясних ти, че болшевиките нямат никаква заслуга за свалянето на царя, макар, че често го разправяха .
Сега пък ми говориш за революцията от 1905та година. Обясни за кой момент по точно говориш от тази наистина много важна година за Русия? Защото са се случили много неща. Първо поради глупост се губи войната с японците и територия съответно. След това започва сериозна стачка с чисто синдикални искания/увеличаване на мин заплата, искане за осигуровки, 8часов работен ден, годишен отпуск, цял почивен ден/ Участват 2млн работници в тази стачка. В Петербург протеста е удавен в кръв -загиват над 200човека. Появяват се и политически искания. За регистриране на партии, за избори на Дума и правителство/а не назначаване/. С две думи искат конститтуционна монархия. Комунистите Вмире игнорират този процес.
Те призовават наистина към смъкване на самодържавието. Анархокомунистите започват и терористични актове, но не това е важното в 1905та. Важното е, че се разклащат устоите на абсолютната монархия в Русия.
Колкото до Украйна.
Написах ясно, че и власт и опозиция имат вина за състоянието в момента. В такъв момент, написах още се помага, а не бойкотира.
цитирай
12. vencivaleri1951 - Яааа,
23.01.2014 11:08
aboychev написа:
НАРИЧА ВСЕКИГО ГЛУПАК
ПЕДАЛИТЕ ВИНАГИ ИЗЛАГАТ НА ПОКАЗ ЧУВСТВАТА СИ
ЖАДНИ СА ЗА СПОДЕЛЕНО ОТНОШЕНИЕ
ДОРИ СИ ОРГАНИЗИРАТ ГЕЙ ПАРАДИ
КАТО ТОЗИ РУСОФИЛСКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ГЕЙ ПАРАД
Е ПЛЕВНЕЛИЕВ НЕ Е ПО ГОЛЕМИТЕ ШЛЕМОВЕ
ПОЛИТИКАТА ИМА СВОЯ ЕЗИК,
НЕ ТОЗИ НА КАРТОИГРАЧИТЕ И КОМАРДЖИИТЕ
И НЕ ЖЕЛАНИЯ ОТ ПЕДАЛ РУСОФИЛИТЕ


блоговият идиот е пак тук...
цитирай
13. vencivaleri1951 - Не знам как е в момента цикъла
23.01.2014 11:10
theeconomist написа:
Ти си като магнит за тъпаците. Явно им действаш възбуждащо на вегетативната нервна система.
А тоя неврокопски плъх, просто не си заслужава коментара. От това, че няма да ходи на миньорките в Донбас им е секнал мензиса...



на хохлушките, но нашичкия е в постоянна овулация. Забременява непрекъснато с тъпотии и ги ражда на минутата!
цитирай
14. vencivaleri1951 - Кой ти казва да си траем бе Постоле
23.01.2014 11:17
apostapostoloff написа:
да се снишаваме, защото сме малки, слаби и незначителни.


Когато гори къщата на съседа ти нали отиваш първо да му помагаш/особено когато този съсед е гасил твоята/, а след това го критикуваш, че не е пазил кибрита от децата. Тук не е въпрос за малък или голям. Украйна е голяма като територия държава/а и като население не е малка/, но няма опит с държавността. Там всичко е емоция, а където емоцията е водеща мъдростта отстъпва. Нормалното е да помогнеш в такъв момент , а не да бойкотираш. Така мисля аз.
цитирай
15. saadi - Не се учудвам вече на такива постинги ...
23.01.2014 11:46
В блог.бг ако нечие мнение не съвпада с мнението на коминтерновската група , пишеща в категория Политика , значи притежателят му (на мнението) е глупак .
И разбира се , Окейчо3223 е тук , за да ни съобщи , че каквото и да правим , докато не изпозастреляме всички евреи по света и не взривим 5-6 атомни бомби в Европа , работите няма да се оправят .
Бивши номенклатурчици "борци за братство и равенство" , които сега се изживяват като капиталисти и едри финансови риби и оценяват стойността на човешките животи в пари (или по платени корпоративни данъци) . Около тях се навъртат дребни олигофрени като споменатият по-горе окей3223 , които нямат никакви особени умения или знания , но са вечно недоволни , защото смятат , че евреите и нацистите от тайните бази на Луната , им правят сечено и им пречат да получат наготово чувалите с облаги , които иначе заслужават за нищонеправенето си .
Плевненлиев може и да не е гений , но не е стигнал до поста си , защото е спечелил лотарията "Кой иска да стане президент!".
Решенията за това как да постъпи България или Украйна изглеждат лесно вземаеми , когато си седнал пред компютъра .

Венци , толкова дълбок белег ви е оставила тази изродена система , която продължавате пламенно да защитавате , че ако можехте да се погледнете отстрани , щяхте да се уплашите от себе си . Ти даже не се усещаш вече какви грандиозни простотии пишеш . Още се смея на коментара ти при Гинка :
"Веднага ти изброявам мъже под 170 см и с обувки около 40ти номер.
Ал Пачино,Силвестър Сталоун, Наполеон, Меси, Путин..."
С пълно право може да се наредиш сред великите мислители и учени на Човечеството като Аристотел , Соломон , Конфуций , Гьоте , Нютон , Анщайн , Путин ...
цитирай
16. vencivaleri1951 - Уважаеми
23.01.2014 12:37
saadi написа:
В блог.бг ако нечие мнение не съвпада с мнението на коминтерновската група , пишеща в категория Политика , значи притежателят му (на мнението) е глупак .
И разбира се , Окейчо3223 е тук , за да ни съобщи , че каквото и да правим , докато не изпозастреляме всички евреи по света и не взривим 5-6 атомни бомби в Европа , работите няма да се оправят .
Бивши номенклатурчици "борци за брат...


Съмнявам се кой от нас е обсебен от системата/каквато и да е/ В коментара ми към алка разглеждам ръста и номера на обувките от съвсем друг ъгъл. Не от позиция на умни, добри и т н. Просто и посочих известни дребосъци към които жените/независимо защо/ имат симпатии. Нищо повече. Понеже Вие явно сте се подразнили от това , че съм наредил там и Владимир Владимирович то кажете ми защо да не е в тази редичка. Не е известен ли? До него не е успешна и красива жена?/ Кабаева/

За ваше сведение Путин не е моя/идеологически/ човек в Русия, но никой не може да отрече, че е без алтернатива/надявам се до време/ като лидер там. Не аз, а доста известни анализатори/ и руски и западни/ го считат за съизмерим с Александър Іви. Вероятно знаете какво е казал Наполеон за този император и какво същият е направил за Русия загърбвайки "лични рани"
Съгласен съм, че Плевнелиев не е гений, съгласен съм и , че не е играл лотария. Просто него го назначи Борисов за президент. Дори му и определи срока на президенстване ако си спомняте-1 мандат. Което обиди съпругата на президента, но не и него. Бойкот в този момент когато имаш толкова сънародници в Украйна, и когато страната ти има опит от такива вълнения е наистина неблагодарност/обясних защо/ е глупост. Остава да снеме и доверие:)
Иначе голямата вина за ситуацията в Киев е на властта и съм обяснил защо. Просто казвам, че ако не можеш да помогнеш, не бива да наливаш поне вода в огъня. Гузни с миналото си президенти-Квашневски и Плевнелиев обаче го правят.

Данъците в пазарните държави са мерило за съпричасност към държавата. Какво те вълнува
цитирай
17. saadi - 16. vencivaleri1951 - Данъците в пазарните държави са мерило за съпричасност към държавата.
23.01.2014 13:09
Хората в пазарните държави си плащат данъците , защото са задължителни , а не от куртоазия . Съпричастността там е към обществото или не колко пари имаш , а какво правиш с тях .
Пийнете водка с Владимир Владимирович и си помислете над тия неща .
цитирай
18. dedenze - Не е глупак Росенчо, виж каква подкрепа има в кометарите на клакьорите и не само те !
23.01.2014 13:43
Той просто е една, келепирна марионетка в ръцете на много опасни и недъгави хора! Обещанието е, че ще го пазят от последиците, но и най-близките му са наясно, че при първия повей на вятъра от друга посока, ще бъде и първия бушон !
цитирай
19. vmir - 11. vencivaleri1951,
23.01.2014 14:08
vencivaleri1951 написа:
Написах ясно, че и власт и опозиция имат вина за състоянието в момента. В такъв момент, написах още се помага, а не бойкотира.


Ти и яснота???

Че ти като кажеш "добър ден", аз инстинктивно си помислям дали не е станало среднощ, толкова необичайно е да кажеш нещо наистина ясно и вярно... Никога ли не си се замислял върху твърденията си, или имаш поставена задача да нарочваш всичко за противоположността му?

Мислиш ли, че е толкова трудно да се види замисъла зад всичко това? Мислите, че като намразите всички и ги докарате да се изпотрепят едни други, ще останете без конкуренция за постовете в бъдещата безконкурентна и лентяйска изолирана от света икономика, където рисковете и щетите от неграмотностите ви ще се плащат отново от онези, за които са ви налъгали, че са родени да "яздите, да впивате шпори в хълбоците им", защото са българи, а вие - съветски възпитаници?

Остави тези мечтания на ниво ОК3223, който се радва за севернокорейците, че едва оцеляват в затвор с 30 пъти по-нисък доход от братята си на юг. Очевидно е, че при възможност не бихте се поколебали да го направите и тук, но лично аз познавам ПОНЕ 5 младежи с модерно западно икономическо образование, специалност счетоводство и одит, на които не можеш да се опреш на малкото пръстче по знания и професионализъм, без да говоря за останалите деца на колегите ми с други западни икономически специалности и квалификации, които с твоите московски кореши тук правите всичко да обезсмислите и направите невъзможно завръщането им в България, въпреки крещящата нужда от добре подготвени специалисти.

Вие не сте русофили, а бандити и ортаци на руската мафия, която по същия начин тормози кадърните и читави руснаци в Русия, както по техен пример го правите вие в България. Айде стига мазно лицемерие и тлъсти цигански преструвки.
цитирай
20. ok3223 - Яя, Я saadi ...
23.01.2014 14:57
Та тази мъжка кикимора за мъдрец се имала,Боже мили.С особени умения и знания, които ПОСЕРКОТО СЕ опитва да ни пробутва тук на вересия и безлихвено.Хее, не е за хвалене, не етично звучи, но да знаеш, такива като мен струват много повече от само хвалещи се, и изкуфели мъдреци като теб. Това е между другото, защото избягвам да беседвам чугунени катили, които обиждат непознати.
Не знам защо Венци толкова държи и се засяга, че избрания и от него български президент, не благоволява да посети Украйна. По този случаи техният президент ще си го премести от яд и мъка от десния в левия джоб, а може да направи от обида и специално благодарствено изявление по тяхната телевизия.
А Плевнята не отива, защото не са му казали от Брюксел, а и Боко Тиквата му е изпратил СМС да си седи на задника, за да не го злепостави пред спонсорите.
И страхът му помага да вземе това ффатално за Украйна решение. Току виж, че някой мирен протестер хвърли котейл молотов и в неговата лимузина. И тогава, за къде е България без любимата КУКЛА-ПРЕЗИДЕНТ.
СИГУРНОСТТА ПРЕДИ ВСИЧКО, както обича да казва неговият, и бивш наш учител и вожд Боко Тиквата, които благоволи на времето да го посочи, издигне, и назначи за Президент на България.
цитирай
21. vencivaleri1951 - Вмире, нищо лошо не съм ти казал човече
23.01.2014 15:00
vmir написа:
vencivaleri1951 написа:
Написах ясно, че и власт и опозиция имат вина за състоянието в момента. В такъв момент, написах още се помага, а не бойкотира.




Ти и яснота???

Че ти като кажеш "добър ден", аз инстинктивно си помислям дали не е станало среднощ, толкова необичайно е да кажеш нещо наистина ясно и вярно... Никога ли не си се замислял върху твърденията си, или имаш поставена задача да нарочваш всичко за противоположността му?

безконкурентна и лентяйска изолирана от света икономика, където рисковете и щетите от неграмотност


Казах ти само чети, а още и мисли.
Няма как да дебатираме с теб исторически теми, след като на теб ти се бъркат различни исторически събития. Ти си правиш изводи от някаква си твоя представа на историята.
Февруапската революция Вмирчо няма как да я препишеш на болшевиките и от там няма как Ленин да е свалял Императора./Друго му е направил/
Няма как да коментираме с теб 1905 след като най важното според теб е че някой лиснал киселина в краката на полицейските и казашките коне. Лично аз тази случка не я знам/не я отричам/, но мисля, че 1905 е важна година в руската история и недвусмислено показва защо на неспособния да управлява Николай му се случва по късно февруари 1917г.

Нервен си драги, а не бива. Просто чети, то четмото слепото окато прави.
Ти си като героят на мирча кришан на времето. За какво и да става реч, почва с краставицата. Така и Ти.
Говорим за възпитанието на децата в у-ще ти намесваш веднага Русия, комунистите и почваш да плещиш глупости. Чейни намекна за санкции срещу Киев/ не покана, не посещения и проче.../ и наш росенчо в действие.Къде е Чейни , къде е Плевнелиев?
Какви болшевики, какъв Ленин в случая? Става въпрос за една стара истина, че когато пикаеш срещу вятъра се напикаваш.

Впрочем не съм те чул скоро да споменаваш за Боце. Нима си се отрекъл от него или вече си го обожествил" Не споменавай името Господне":)
цитирай
22. blackpredator - Хаха, Венци,
23.01.2014 15:01
Саади иде от Садък паша. Бъргарски зехтин-шляхтич у Спарта. Току виж спретнал андарт-алай, в помощ на казак-алая на Мейдана...

Доктор Вмиргариди, пак е раздал цивилизация.
"Не стреляйте по пианиста, той толкова може!"
Нали така е казал Оскар Уайлд във "Впечатления от Америка"
Та и д-р Вмиргариди, той толкова може...

цитирай
23. vencivaleri1951 - Ама, въобще не сте прав
23.01.2014 15:22
saadi написа:

Пийнете водка с Владимир Владимирович и си помислете над тия неща .


Хората на запад се фукат с данъците си. От там идва тази класация за най голям данакоплатец.
При брититата има следния израз. Моята фамилия не плаща от еди колко си века данъци. В превод е следното. Моите предки не са плащали данък, а са подържали едикакъв си брой войници,офицери, подразделения. Правели са инфраструктурата и основните сгради в графството, херцогството , анода...
Сега не плащаме пак данъци защото внасяме корпоративни сборове.
В случая колегата когото цитираш за корпоративните данъци, каза точно това на опонента си, че няма какво толкова да му тика сборовете си в носа, че той също плаща сборове при това корпоративен сбор. Тоест по висок от облагаемия максимум. Какъв е проблемът? Може би, че лирсват познания на някого и не го е разбрал. Никога не съм го чул , /а го чувам и виждам често/ да казва, че е финансова акула, че е едър предприемач/капиталист/ най-малкото защото не е вярно. " Икономист" е реализирал се човек с приличен европейски стандарт. Нищо повече.
След това не разбрах нещо. Там, на Запад данъците били задължителни, а тук се плащали от кортуазия. Това не го знаех. То тогава нашият президент, не е пристъпил закона , а му липсва извествна доза кортуазия излиза:))))Бъдете здрав!

Сега ще Ви изненадам с нещо.
Не бъдете толкова сигурен, че чак да иронизирате възможността да пийна Водка с Владимир Владимирович. Може би това вече е дежа ву. Преди няколко години мой състудент ми показа на фотография/до този момент въобще не бях обърнал внимание/, че вероятно на съботник или друга бригада Вовката ми товари ръчна количка която аз карам. Може да изпадне и снимка където сме заедно и на купон с водка:) Впрочем бачкал е на съботниците и сегашния американски посланик в Москва и бивш в РБ. Светът е много малък понякога уважаеми и много голям ако гледаш само пъпа си, възхищавайки му се
цитирай
24. vmir - 21. vencivaleri1951,
23.01.2014 15:25
vencivaleri1951 написа:


Няма как да коментираме с теб 1905 след като най важното според теб е че някой лиснал киселина в краката на полицейските и казашките коне. Лично аз тази случка не я знам/не я отричам/, но мисля, че 1905 е важна година в руската история и недвусмислено показва защо на неспособния да управлява Николай му се случва по късно февруари 1917г.


Нямам време да се занимавам с всичките ти лъжи и преструвки, че отговаряш на нещо, което уж съм ти бил казал. Затова ще ти цитирам отново само това, което ти с твоите твърдения за "кабинетния учен Ленин" ме предизвика да ти покажа, но се правиш, че не съществува, цитирам:

"Още през 1905 г., докато живеел в Швейцария, Ленин призовавал младежите в Санкт Петербург да заливат полицаите в тълпата с киселина, да изливат гореща вода от високите етажи върху войниците, да осакатяват конете с пирони и да хвърлят ръчни гранати по улиците"

http://iliaganchev.blog.bg/novini/2014/01/21/pyrvite-leninski-nagradi-po-100-000-rubli-na-ubiec.1230339

А сега те оставям, защото като повечето хора трябва да работя, за да има какво да се краде и в бъдеще.
цитирай
25. ok3223 - Паак ВМИР-исания
23.01.2014 15:27
Бълнува и пише романи как и колко, синчето негово, което учело в САЩ, както се пофали на времето ОН САМИЯ. ЩЯЛО ДА ДОЛАЗИ СЛЕД ВРЕМЕ ОТ ТАМ, КАТО СУПЕР КАНЦЕЛАРСКИ ПЛЪХ И СЧЕТОВОДИТЕЛ, И С НЕГОВИТЕ КОЛЕГИ, УЧИЛИ И ТЕ ТАМОКА, ДА ОПРЯЯТ СИТЕ ЗАБАТАЧЕНИ СМЕТКИ НА България със 100 годин назад и напред. Че тези, училите в Русията нищо не чинели пред тях. Затова Русия нямала никакви дългове и не дължи днес никому нищо.
Докато САЩ СА задлъжнели с 60 трилиона долари, според техни супер експерти, от които признават явно само 16-20 трилиона.
Японците са вътре и в дълг повече от 3 пъти, колкото им е бюджета на държавата за година.
За ЕС и западняците, които са пълни със супер счетоводители и нобелови икономисти от най-висока класа, картината е още по-мрачна.
СИТЕ, БЕЗ ЗАКЛЮЧЕНИЕ, СА ПОТЪНАЛИ ДА ГУША В ДЪЛГОВЕ,КОИТО ЩЕ ВРЪЩАТ КАКТО СЕ ХВАЛЯТ, НА НЯКОИ БЪДЕЩ БАБИН ДЕН.
Всичко това се е случило и случва, и ще продължава да се случва, защото и икономиката, и счетоводството им е супер класа, и е заслуга на изучилите се по разните супер ОКСОФОРД и МАСАЧУЗЕТ институти, университети, академии и тям подобни, най - добрите на този и онзи свят, както казва някои, че били.
цитирай
26. vencivaleri1951 - Чудя ти се Вмире.
23.01.2014 16:08
vmir написа:
[quote=vencivaleri1951]

Няма как да коментираме с теб 1905 след като най важното според теб е че някой лиснал киселина в краката на полицейските и казашките коне. Лично аз тази случка не я знам/не я отричам/, но мисля, че 1905 е важна година в руската история и недвусмислено показва защо на неспособния да управлява Николай му с


Как не разбираш кое е важно в даден период.
Аз никъде не съм отрекъл тази история с киселината и чистосърдечно признах , че не знам за нея. Като казвам кабинетен учен преди всичко имам пред вид творчеството което той оставя след себе си. След като си такъв изследовател на публикациите му, не би трябвало да ти е убегнало, че Владимир Улянов води класацията сред авторите с най много употребени думи в творчеството си. Около 36000. Ще кажа , само , че Шекспир е с 27 хиляди. Две трети от съзнателния и буден период в живота му кажи речи е минал зад бюро. Това имах предвид.

Аз реплекирах не тази случка , а казаното от теб, че болшевиките воглаве с Ленин смъкват императора от власт което исторически и фактологически не е истина.
Веплекирах те, също, че не кисилината е важна през 1905/ Ленин казал от Женева. Кой е Ленин през тази година и какво влияние има над руснаците ? Абсолютно никой, и никакво. Други неща са важни тогава и те са , че се нанася удар по абсолютизъма. Че работниците поставят организирано синдикални истини....
Както сега не е важен катапулта на Майдана, а защо се стигна до там.
В темата засягам непремерената постъпка на Плевнелиев, а ти ми тикаш болшевики, ленин, и прочее. Липсва ми само Борисов.:))))
цитирай
27. theeconomist - Кореш, кореш.....
23.01.2014 16:44
Неуморен си....ма дружество "Георги Кирков" го закриха, а на илитерати безплатно да даваш уроци по история, икономика, морал и право е самарианство.

Прати ги на май...дана, както казва Блеки! :-)))
цитирай
28. vmir - Колкото и да се правите на луди за пенсия,
23.01.2014 17:27
повече джокери няма да ви пусна. Просто ще ви гледам отстрани как се осирате все повече и повече, и как се разкривате все повече дори и без нужда - дори и там, където се мислите в свои води, и викате, че лайната в които се давите са на някой друг. Тепърва ще научите приказката за лъжливото овчарче, което омразният ви български народ е съчинил от наблюденията си върху такива като вас.

Хайде, трийте кореши, трийте виртуалната хартийка с жалката надежда да изтриете и реалността.
цитирай
29. vencivaleri1951 - Ама той
23.01.2014 17:47
theeconomist написа:
Неуморен си....ма дружество "Георги Кирков" го закриха, а на илитерати безплатно да даваш уроци по история, икономика, морал и право е самарианство.

Прати ги на май...дана, както казва Блеки! :-)))


вмирчо е изпушил нещо. Само зарад Юлето Тимошенко ще да е. Аз също съм да е на свобода и да радва очите, а на късметлиите и нещо друго. Не мога да ги разбера тези там казаци и от регионите и от опозицията. В цялата тази какафония една допирна точка имат и тя е Тимошенко да си стои в затвора. Да не си делкат посещенията при нея спорет относителния дял в Радата:)
цитирай
30. saadi - Венци , на български явно не се разбираме добре какво си говорим .
23.01.2014 19:00
Вярвам , че с Путин ще се разберете по-добре , ако успееш да стигнеш до него със снимката от бригадата , преди охраната му да те направи на лейка .
За корпоративните данъци - беше ми споменато на лични , без да знам , че са думи на блогъра Икономист . Обещах му да не го чета и да не му пиша и си спазвам обещанието . Мнението ми за него , че е олигофрен във всички измерения на думата - идиотия, имбецилност и дебилност , не се е изменило с времето , така че дори и да решим да го наричаме английски благородник с принос към демокрацията , това едва ли ще помогне много .
Подозирам ,че блогърът Блякпредатор се е опитал да ме обиди в коментара си , но успокояващото е , че и без друго нито аз , нито някой друг го разбира какви ги дрънка .
Лека вечер !
цитирай
31. theeconomist - А батяня,
23.01.2014 19:06
аз и срещу щерка и на Тимошката нямям против.
Гледам, че говори и руски и английски, та ще се разберем...щото на викрайнски. :-))
цитирай
32. planinitenabulgaria - Един типичен поръчков постинг...
23.01.2014 19:38
Не може с лъжи истини да се обясняват. Ако някой по-интелигентен отвори случайно този постинг нека се запознае с историята на Четвъртата симфония наШостакович. Тя описва събитията там от 1936/37 година. После да отвори снимките в книгата на Солженицин "Раковата болница". Такива постинги активират бетонните глави, за които едно проникване по казуса им не стига, спамят неколкократно и замърсяват блоговото пространство. Корените на този конфликт са в миналото - отношенията на великата страна Русия към Украйна, която те не признават за държава въобще и репресиите към украинците през изминалите векове. Голям проблем са и руските заселници там.
Обръщам се към автора - вирусът на Маркс още живее във Вас. Пазете си го както Ким Чен Ун!
Пропагандата в Украйна втълпяваше на украинците, че за да минат към ЕС те трябва да получат от него безвъзмездни помощи от стотици млрд. евро. И понеже това не може да стане, Янукович бе принуден да кандиса на 20 от Путин. Което за украинците е нещо като да се затопли премръзнал без дърва като си изгори кибрита....Положението на украинците е като това на шопа, описано в една поговорка - отпред змия, отзад - магаре. Нищо добро не ги чака.
Този постинг трябва да бъде свален от блога и авторът му да се извини на тези, които са го чели за отнетото им време.
цитирай
33. theeconomist - Ха, ха , ха, тесалийският икономически емигрант се захванал да
23.01.2014 20:44
раздава квалификации.

Ти, жълтурче, никога не си попълвал и няма да попълваш такава данъчна декларация.
Ти цял живот ще си аргатин, а живота ти е една обикновенна дефлорация.
Няма "бивши номенклатурчици" несретнико, има настоящи некадърници и ти сладур си един от тях, колкото и да се пънеш, като гладен на сране! :-))

Благодари ми с поклон доземи, че съм обърнал внимание на празното място, което си.
Ти даже не хвърляш сянка, облаче ле бяло.....
цитирай
34. ok3223 - Ти ли бе,фашизирана подлого
23.01.2014 20:49
от от planinite ... ще казваш кой да се извинява и за какво. Историята на Русия да учим от Шостакович и Солженицин.
Да си чувал за Киевската РУС, за княз Игор и за възникването на руската държава, за нейните корени, че името на Украйне е и Малорусия,и е наречена Украйна, защото е у края на руската империя. Че другите две части са Белорусия и Велико(голямата)Русия ,сегашната руска федерация.
Елцин разтури СССР, защото 90% от руснаците бяха убедени, че РСФР служи само само донор на другите републики, азиатските и Украйна, и е принудена защото сами не могат да се оправят, да ги подпомага и до финансира всяка година, фактически да ги носи на гръб. И така десетки години, откакто е образуван съюза.
Украйна в момента е във фактически фалит, с рухнала икономика и без средства в бюджета. ЕС и даваше 1 милиард с редица условия, а МВФ за да помогне, поиска от нея да приватизира и приватизира, да намали заплатите на половина, премахне безплатното здравеопазване и образование, да проведе съкращения и ликвидация на стотици непечеливши предприятия, премахне редица социални дейности и тн.
На което правителството не се съгласи.
И се обърна за помощ към Китай и Русия, която и бе оказана и от двете страни.
Такава е история и пред историята на днешните събития.
цитирай
35. bojinkata - Венци, отлична статия!!!!! Поз...
23.01.2014 21:58
Венци, отлична статия!!!!! Поздрави! За този чехльо какво да коментираме! Прост като будаборисов!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vencivaleri1951
Категория: Политика
Прочетен: 5096636
Постинги: 1370
Коментари: 19662
Гласове: 5491
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930