Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2009 18:02 - Филм за събитията на последното време и Второто пришествие
Автор: maranatha Категория: Други   
Прочетен: 10791 Коментари: 6 Гласове:
2

Последна промяна: 07.04.2014 21:02


http://www.youtube.com/watch?v=h-Q9EkMWi6o

Филмът може да бъде изтеглен дублиран на български от тук: thelastnews.net/index.php

Второто пришествие

      Две велики теми са развити в Библията. В Стария завет - идването на Месия, Спасителя на човечеството от греховете. В Новия завет - повторното Му идване, за да спаси ония, които са Го приели за свой Спасител. Стотици библейски текстове говорят за тези две велики събития: При Второто Си идване Христос ще вземе Своите при Себе Си (Евр. 9:28), ще унищожи злото, неправдите, мизерията и ще установи Своето царство на правда и мир (Матей 24 гл; Марко 13 гл; Лука 21 гл; Йоан 14:1-3).
      По време на земната си дейност Исус насочва вниманието на апостолите Си, а това значи и нашето, към фалшивите втори пришествия, които дяволът ще представя. Ще се намерят хора, които ще казват, че Исус вече е дошъл, но е невидим. Спиритистите твърдят, че не е нужно Второто пришествие на Исус, понеже Той вече е дошъл и те говорят с Него и с Неговия дух! Ап. Йоан предупреждава - "изпитвайте духовете" (1Йоаново 4:1)! Демоните са готови да ни заблудят.
      Други твърдят, че Христос ще дойде невидимо и ще грабне Своите на небето, без другите да разберат това. Какво изопачаване на ясните библейски учения! В Матей 24:27-30 Исус казва истината за пришествието - че пришествието Му ще бъде видимо като светкавицата, ще е видимо и от изток, и от запад, Той ще бъде придружен от хиляди ангели, няма да е Сам. Идването Му ще е реално, а не някакво духовно и всички обитатели на нашия глобус ще го видят. Още при възнесението на Исус ангелите казаха, че ще бъде така: "И като се взираха към небето, когато възлизаше, ето, двама човека в бели дрехи застанаха при тях, които и рекоха: Галилеяни, защо стоите та гледате към небето? Тоя Исус, Който се възнесе от вас на небето, така ще дойде както Го видяхте да отива на небето" (Деяния 1:10,11). Има хора, които твърдят, че когато някой се покае, това било за него Второто пришествие, а други - че когато умре. Това са човешки възгледи, противни на библейските.
      При Второто пришествие цялото човечеството ще е разделено на четири категории с различни съдби: Първата категория - мъртвите праведни от Сътворението до Второто пришествие. Те ще бъдат възкресени за вечен живот в един нов свят: „Понеже сам Господ ще слезе от небето с повелителен вик, при глас на архангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христос ще възкръснат по-напред” (1Солунци 4:16).
      Втората категория - това са всички живи праведни по време на Второто пришествие; те ще бъдат преобразени мигновено и с първата група ще посрещнат Спасителя, идващ на облаците: „А не желаем братя, да останете в неизвестност за онези, които умират, за да не скърбят както другите, които нямат надежда. Защото, ако вярваме, че исус умря и възкръсна, така и починалите в Исус Бог ще приведе заедно с Него. Защото това ви казваме, чрез Господнето слово, че ние, които останем живи до Господнето пришествие, няма да изпреварим починалите. Понеже сам Господ ще слезе от небето с повелителен вик, при глас на архангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христос ще възкръснат по-напред; после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем винаги с Господа” (1Солунци 4:13-17). При идването Си Исус Христос няма да стъпи на земята. Мъртвите праведни, възкресени, и живите праведни, преобразени, ще се срещнат със своя Спасител в атмосферата. Божията тръба (1Солунци 4:16) ще събуди мъртвите праведни.
      Третата категория - мъртвите грешници. Те ще останат в гробовете си и ще възкръснат чак след 1000 години: „Другите мъртви не оживяха, докато не се свършиха хилядата години. Това е първото възкресение” (Откровение 20:5).
      Четвъртата категория - това са живите грешници. За съдбата на живите грешници при Второто пришествие четем в Еремия 25:33: "В оня ден убитите от Господа ще лежат от единия край на земята до другия край на земята. Няма да бъдат оплакани, нито прибрани, нито погребани. Ще бъдат за тор по повърхността на земята". Живите грешници ще видят славата на идещия Исус и от нея ще погинат всички.
      В края на земната история ще има две групи хора: праведни и грешни. Праведните ще ликуват и ще посрещнат идващия Спасител с думите на Исая 25:9: "Ето, Тоя е наш Бог; чакахме Го и Той ще ни спаси; Тоя е Господ, чакахме Го, ще се възрадваме и развеселим в спасението Му". А за грешните четем в (Откровение 6:15-17): "И земните царе, големците и хилядниците, богатите и силните, всеки роб и всеки свободен се скриха в пещерите и между скалите на планините; и казват на планините и на скалите: Паднете върху нас и скрийте ни от лицето на седящия на престола и от гнева на Агнето..."
      Радостта на спасените и ужасът на нечестивите и непокорните са еднакво неописуеми.
      А ние - в коя група бихме желали да се намерим?

 





Гласувай:
2



1. анонимен - Глупости на търкалета
20.09.2009 18:17
Земята винаги е съществувала и ще съществува независимо какво проповядват християнските алармисти.
цитирай
2. maranatha - Такива изказвания е имало още преди 2000 години
21.09.2009 14:22
1Петрово 3-10: "Преди всичко знайте това, че в последните дни ще дойдат присмиватели, които с подигравките си ще ходят по своите страсти и ще казват: Къде е обещаното Му пришествие? Защото откакто са починали бащите ни, всичко си стои така, както от началото на създанието. Защото те своеволно не признават това, че чрез Божието слово от начало е имало небе и земя, сплотена от водата и всред водата, но пак посредством тях тогавашният свят, потопен от водата, загина.Така със същото слово и днешните небе и земя са натрупани за огън, пазени до деня на страшния съд и погибелта на нечестивите човеци. Още и това нещо да не забравяте, възлюбени, че за Господа един ден е като хиляда години и хиляда години - като един ден. Господ не забавя това, което е обещал, както някои смятат това за забавяне, но заради вас търпи дълго време, понеже не иска да погинат някои, а всички да дойдат до покаяние. А Господният ден ще дойде като крадец, когато небето ще премине с бучене, а стихиите нажежени ще се разпаднат и земята и каквото се е вършило по нея ще изчезнат.
цитирай
3. darthsidious - :)
14.10.2009 15:59
Ето това се казва красноречив и точен отговор, maranatha :).
цитирай
4. maranatha - !
15.10.2009 19:16
Ако се опитам да оборя някоя глупост, като кажа равностойна глупост, това ще бъде просто загуба на време и безсмислено препиране. Библията има достатъчно голям авторитет дори за повечето невярващи и понякога думите на Свещеното писание могат да бъдат по-красноречиви от речите на десетки мастити учени :))
цитирай
5. darthsidious - :)
16.10.2009 15:37
Светото Писание има неземно красноречие, способно да обори всеки присмехулник. Това обаче не е всичко. В своите безценни редове Библията съдържа и истина, в която ако всеки, дори и един присмехулник е готов да повярва то ще приеме в сърцата си най-съкровенното нещо - вярата в Бога.
цитирай
6. анонимен - бог ште доиде
01.12.2010 18:51
хора бог е алфа и омега ако не беше тои намаше да сме хора
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: maranatha
Категория: Други
Прочетен: 579950
Постинги: 74
Коментари: 240
Гласове: 433
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031