Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2010 20:55 - Людмила Живкова или как ни управляше коалиция от комунисти и окултисти
Автор: maranatha Категория: Други   
Прочетен: 10464 Коментари: 5 Гласове:
1

Последна промяна: 20.05.2015 18:13


Двойственият живот на Людмила Живкова image


Людмила Живкова награждава Светослав Рьорих с голямо държавно отличие при посещението му в София по нейна покана.  
  "Винаги съм се озадачавал как успяваше навсякъде да бъде приемана от държавния глава или премиер-министъра... А може би се дължеше на прокрадващото се и сега у мен съмнение за някаква възможна връзка на Людмила Живкова със секти или ложа" (Димитър Мурджев - бивш личен охранител от УБО на Л. Живкова)  
   
Въпреки старателно изчистените следи от странните изяви и двойствена дейност на Людмила Живкова, спомените, дадени от приближени до нея навремето личности, недвусмислено подсказват за връзките й със световната масонска мрежа. Първият, който загатна за зидарската мисия на Татовата щерка, бе емигрантът от САЩ, писателят Никола Николов,(умрял при странни обстоятелства през есента на 1997 г.).

Според осведомени източници Людмила Живкова е била свързана с елитна масонска ложа със седалище в Париж и филиали в Латинска Америка. Тук се налага да бъде направено малко пояснение. Въпреки че в масонската конституция, създадена от Андерсън през 1723 година, изрично е упоменато да не се приемат жени (според член 3), през 1881 година в Париж се основава Орден на Всемирното зидарство. След двадесет години, през 1901 г., е създадена Велика смесена световна ложа, чиято основна цел е участието на жени в масонското движение - т.нар. жомасонство, което изпълнява свой специфичен ритуал, наричан “Човешко право”. По този начин в световното масонство са се оформили две тенденции. Едната - гравитираща към Великия Ориент на Франция, в чиито редици задължително се приемат жени. И другата тенденция - гравитираща около Великите ложи на Англия, САЩ, Италия и Германия, където стриктно се спазват консервативните изисквания в ложите да бъдат посвещавани само мъже, като ритуалът е традиционен и е известен под името "шотландски".

Както обикновено става, едва след смъртта на Людмила Живкова на бял свят излязоха доста неща около нейния странен, двойствен живот. Обикновените български люде едва ли са предполагали, че властническият нрав, непредсказуемостта, суетата и дългите задгранични пътувания на Живковата дъщеря са свързани по някакъв начин с отношението й към тайните общества: ложи, секти, клубове, братства и окултни науки. Бившият посланик на България в Мексико Богомил Герасимов заявява: "Когато Людмила беше на върха, културната ни политика не се основаваше на марксизма-ленинизма или на диалектическия материализъм, а на дъновизма".

Връзките и контактите на тогавашната първа дама с видни представители на масонските кръгове - Робърт Максуел, Арманд Хамър, Дейвид Рокфелер и др., са неоспорим факт.

Лично по нейно настояване се реализираха и зачестиха у нас визитите на международния аферист и вестникарски магнат, основател на "Оксфорд Пергамон Прес" - циониста Ян Лудвиг Хох, познат под името Робърт Максуел. Скандалният вестникар Максуел в голям и луксозен тираж издаде трудовете на баща й Тодор Живков. В броя си от 23.12.1991 г. американското издание U.S News and World Report твърди, че Робърт Максуел е бил вербуван за секретната организация "Иргун", станала по-късно МОСАД, а освен това е бивш агент на КГБ и ЦРУ.

Със специалното съдействие на Л. Живкова в страната ни официално са пребивавали висшите масони Ф. Браун, К. Валдхайм, Д. Рокфелер и др.

Историчката изследователка, теоретичката културоложка, възпитаничката специализантка на Оксфорд и дъщеря на първия човек на партията и държавата от социалистическото минало приживе никога не е преставала да проявява огромен интерес към парапсихологията, трансценденталната медитация, мистицизма, хиндуизма, будизма (поклонничка на хиндуисткия бог Агни), йогизма (привърженичка на Махариши Maxeш Йоги), към езотеричното, религиозните секти и тайни общества. Нищо чудно именно тези странни увлечения да са причина за нейната неочаквана, внезапна смърт.

Според запознати Людмила Живкова е изпитвала страстно влечение към теософията, чиято основа е взета от древноиндийската философия, боготворяла е основоположничката на Световната теософска общност Елена Блаватска, както и други известни теософи масони: В. Ф. Иванов - автор на книгата "Масонството и православният свят”, Елена и Николай Рьорих, Анни Безант, Т. Соколовска, Лангинов и др. Дъщерята на Тодор Живков е стигала до странни шизофренични състояния - изживявала се е като двете рускини Елена Блаватска и Елена Рьорих, непрекъснато ги е цитирала, а речникът й изобилствал от възприетите техни теософски сравнения.

Според Богомил Герасимов - бивш дипломат от кариерата, Людмила Живкова е била приобщена към хиндуисткия култ на бог Агни (Бялото братство в Индия) и посветена в древни окултни и философски техники от писателя Богомил Райнов, син на известния художник, писател и изкуствовед от миналото Николай Райнов.

В качеството си на историчка Л. Живкова старателно и подробно е изследвала възникването и дейността на първите теософи в България и принадлежащата им Либерална Вселенска църква, ръководена от Софроний Ников, едновременно и издател на списание "Български теософски преглед с теософска библиотека". Не е пропуснала подробности от създадената през двадесетте години на миналия век масонска ложа "Теософско общество" с по-видни представители Александър Протогеров (първи майстор на Великата ложа на България), Благой Мавров, Н. Райнов и М. Белчева.

Изповядващата древни учения и тайни практики  Л. Живкова през януари 1979 г. публикува тенденциозната статия "Хармония и красота в безпределния спиралообразен кръг на развитието”. Тази странна статия за спиралата (която е единият от основните постулати на Бялото братство за еволюцията и често употребяван масонски символ) е индикатор за все по-затормозената й психика в резултат на перманентните контакти с Агни - учението на индийското Бяло братство, и трансцеденталното медитиране. За нея са били адресирани следните думи: "Тя беше приобщила себе си и българската културна политика към идеите на Бялото братство в Индия”.

Живковата дъщеря е поддържала у нас тесни контакти с персони, които са споделяли идеите й - от знахари и гадатели, та до владици от Светия синод. Особена близост я свързвала с тогавашния Неврокопски митрополит Пимен, писателя Богомил Райнов, пророчицата Ванга, парапсихолога Кубрат Томов, йогата Христо Гешанов, поета Радко Радков, художничката Лили Димкова, Вера Ганчева, Александър Лилов, Любомир Левчев, Светлин Русев и др. По настояване на Л. Живкова за броени часове е бил уволнен началникът на първи отдел на Шесто управление на бившата Държавна сигурност - полковник Найден Петров, само защото се е заинтересувал за някои от протежетата й.
Не случайно

Татовата щерка от позициите на властта, която имаше като член на Политбюро на ЦК на БКП и председател на Комитета за култура, първа поде пропагандирането на своеобразните идеи и творчество на художника Николай Рьорих (световноизвестен масон с множество последователи, които определят идеите му като нов етап в развитието на масонството). Л. Живкова успя да наложи странната за онова време на социалистически реализъм живопис на Н. Рьорих и обяви 1978-а за "Година на Рьорих". През следващата 1979 г. лично тя урежда изложба на картини на Лили Димкова (дъщеря на лечителя Петър Димков) в музея на Рьорих в Ню Йорк.

ООН обявява 1979 г. за Международна година на детето и България под диктовката на Живковата дъщеря е единствената държава, откликнала мащабно и хвърлила огромни средства за създаването на първата Международна детска асамблея "Знаме на мира". Станала постоянно действаща, асамблеята "Знаме на мира" се сдобива с мемориален комплекс край София, известен като "Камбаните", с правителствени сгради и имоти, с морския курорт "Аркутино" на Южното Черноморие и ред други "скромни придобивки", пръснати из цялата страна.

Освен за изкуствено създадената детска асамблея, милиони левове народна пара бяха потрошени покрай официалното честване на 1300-годишнината на България и предшестващата подготовка.

Доста голям брой бивши партократи и изявяващи се на културния фронт псевдоинтелектуалци солидно се облажиха. На Комитета по култура за тези тържествени чествания е бил отпуснат огромен бюджет от валутни средства, като същите са се намирали под "строгия контрол” на Министерството на външните работи и по-точно при тогавашния заместник-министър Живко Попов (протеже на Л. Живкова).

Когато са излезли наяве далаверите, Людмила Живкова изпраща Живко Попов за пълномощен министър в Чехословакия, разчитайки нещата да се замажат и утихнат. Но въпреки нейното старание все пак се стига до съдебен процес. От заместниците й в Комитета по култура предвидливо изтеглят на други длъжности Любомир Левчев - за председател на Съюза на българските писатели, Александър Фол за министър на просветата. Само първият заместник-председател на Комитета по култура Емил Александров получава присъда, а Живко Попов е осъден на 18 години лишаване от свобода, които, разбира се, не излежава, тъй като е освободен веднага след 10 ноември 1989 г.

Много странни, изумяващи детайли от двойствения живот на Живковата дъщеря излязоха наяве. И много възторжени призиви за продължаване на делата й отправят нейни привърженици и последователи, стоящи зад сдружението с претенциозното наименование "Духовно огледало".

Упорито и настойчиво се проповядват идеите, известни под наслова "Единство, Творчество, Красота" (основен девиз във философията на Тибет), със същия завиден замах, както и преди тридесет години от самата Людмила Живкова, наложила партийно тогава у нас началото на програмата за "Издигане ролята на изкуството и културата за всестранно и хармонично развитие на личността”.

В определени среди старателно се поддържа твърдението, че Татовата щерка е изявена дисидентка. Дори и американският автор Питър Суайцър в книгата си "Победа - тайната стратегия на Рейгън за разбиване на СССР" посочва, че според ЦРУ Людмила Живкова е един от най-ранните организатори на дисидентското движение в България.

Баш дисидентът Желю Митев Желев мълчи и не коментира тази тема, докато Л. Живкова (според офицера от УБО Д. Мурджев) ясно е изразила отношението си към него навремето: ..."Кажете в ЦК и на министъра на МВР, че съм наредила повече с Желю Желев да не се разправят! Той си остава на работа. Другото аз ще уредя!” - бяха думите на Людмила Живкова. Така ги видях." (Мурджев).

Напоследък апологети на покойната Татова щерка пълнят страниците на някои вестници с обширни словоизлияния за нейното величие. Всевъзможни лични сътрудници и секретарчета, живели охолно под майчинското й крило, хорово се разкрякаха за огромните й заслуги към България. Някои от някогашните й протежета направо попрекалиха, обявявайки Живкова за непрестанно следена от органите на Държавна сигурност (служба, осигуряваща властта на баща й),"острите конфликти" с него и в края на краищата не остава нищо друго, освен и тя да бъде провъзгласена за репресирана от личния режим на татенцето си. И това може да се случи.

Иван БЕЛОВСКИ




Гласувай:
2



1. анонимен - ..
29.05.2010 13:29
какви злобни мижитурски коментарчета са се надиплили в текста - грях му на душата на тоя дето го е писал. каквито и суми каквито и далавери да са правени - поне българия е имала култура която се е развивала и се е отваряла за света. сега всички са с промити мозъци ако изобщо имат такива а кражбите са безскрупулни и на гърба на пенсионерите и нуждаещите се. а културата е навряна там където е и главата на автора а там е тъмно влажно и смърди...
цитирай
2. maranatha - Мисля, че целта на статия е по-различна
31.05.2010 13:57
Основното в тази статия са не далаверите, а това, че окултизмът е на мода дори в най-висшите кръгове на държавното управление. Колкото и странно да звучи, дори комунистите атеисти са прибягвали до врачки, баячки, астролози, дъновисти, окултисти и други ненаучни източници, отхвърлени от идеолозите на световния пролетариат.
цитирай
3. balkanec - Това е вярно
27.11.2010 20:26
Людмила е вербувана още като млада от ложите - и през целия й живот те я манипулират за да изнудват баща й.
Но той беше дипломат - правеше отстъпки в културата и допускаше масонския кръжец около Людмила да развива масонска "култура".
За сметка на това извоюваше много по-важни неща за българската икономика.
"Масонската култура" тогава беше ограничена, под контрол и само за външна показност, без влияние в страната.

Но... след избухването на демокрацията вече нямаше кой да контролира людмиловците - и това грозно явление превзе българската култура, медии, обществен живот...

Да не гледаме на нещата едностранчиво.
цитирай
4. pentecost - Да се разкрие истината
11.02.2011 22:01
Имах някаква бегла представа за това, че Л. Живкова се е занимавала с окултизъм, но тази статия наистина доста детайлно разглежда нещата, за което съм благодарен. А за връзката на комунистите с окултизма, това отдавна е добре известно, макар недостатъчно изследвано. Все пак може да се каже, че комунистите в крайна сметка са светски сатанисти/окултисти - отричат Бог, забраняват поклонението в църква, кланят се на лидерите си, издигат в култ Партията-майка и т.н., избиват невиннни хора, несъгласни с тяхното управление.
Това за мен си е чист сатанизъм, само че в по-светски вариант, без езотерика и ритуалност, но като принципи е същото.
цитирай
5. maranatha - Людмила Живкова и голяма част от интелигенцията
12.02.2011 17:11
са се занимавали с окултизъм и мистицизъм. Сред най-близките й хора са именно теософът Богомил Райнов, син на езотерика и теософа Николай Райнов, Любомир Левчев, Светлин Русев и цяла друга плеяда почитатели на Ванга. Звучи малко смешно, но голям брой високопоставени лица от разни чужди делегации, включително съветски, са били водени при Ванга. Людмила вярвала, че големите енергийни центрове на планетата се намират в Мексико, Индия, Япония и България и затова поддържала толкова тесни връзки с правителствата на останалите три страни. В Индия Людмила посетила няколко известни гурута, включително Сай Баба, който има способността да възкресява хора. Прекарала известно време в пещерите сред адепти и никой не знае какво точно е видяла там. Имала е куфарче с вещи за специални сеанси, с което никога не се разделяла. Всички тези факти излязоха в голям брой книги, като последната е "Окултната Людмила" на Ню медиа груп. Благодарение на Людмила дъновистите в България биват оставени на спокойствие, докато ДС преследва всички евангелски вярващи и извършва арести, изселвания и открити репресии.

Тъжно е да се каже, но в днешно веме повече отколкото в годините на Людмила българската интелигенция е затънала в окултизъм, сатанизъм и тайни общества.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: maranatha
Категория: Други
Прочетен: 579838
Постинги: 74
Коментари: 240
Гласове: 433
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031