Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2014 12:05 - Филмът „Ной” – лош сценарий или поредната атака срещу християнството
Автор: maranatha Категория: Изкуство   
Прочетен: 9515 Коментари: 9 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

       Когато види трейлъра на филма „Ной”, човек е така впечатлен, че сигурно има неблагоразумието да си помисли: „Най-накрая Холивуд направи филм по Библията. Просто невероятно. Това си заслужава да се гледа.” Очевидно много вярващи са били заблудени по този начин, защото християни от различни изповедания се втурнаха към пълните киносалони.

        За голямо съжаление целта на тази 130-милионна продукция е да индоктринира постмодерния човек с антихристиянски, антибиблейски и богохулни послания. Разминаването с Библията е най-малкият проблем на филма "Ной". Филмовата индустрия отново ни залива с пропаганда на елементарна форма на гностицизъм и окултизъм.

       Какво е гностицизмът? Ерес, която идва от гръцката философия и от езичеството и навлиза в църквата още от самото начало на нейното съществуване. Там всичко е обърнато наопаки – доброто става зло, а злото – добро. Луцифер е добрият ангел, носителят на светлината, който освобождава хората от робството на лошия вседържител на вселената. Грехопадението е нещо добро, тъй като Адам и Ева получават възможността да узнаят „истината”, в резултат на което са изгонени от рая. Христос е лошият господар на планетата и неин узурпатор, който с хитрост отнема властта от Луцифер.

       Библейската религия твърди, че този свят и грехът в него ще бъдат унищожени с огън при славното второ идване на Христос. Според гностицизма светът няма край, а само преминава от един вид в друг, като движението напред се осъществява в резултат на вечната битка между доброто и злото (да ви напомня за Ин и Ян, будизма и Ню ейдж?). Библейската религия посочва греха като основа на всичките ни проблеми и причина за страданията и смъртта. Гностицизмът отрича понятието грях и твърди, че всички ние сме добри по природа, но обществото и някои вредни явления ни пречат да изявяваме това добро. Разбира се, ако не успеем в този живот, можем да постигнем по-голямо съвършенство при следващото прераждане (може би трябва да се запитаме защо най-голямата мизерия на света е в обществата, които масово са приели учението за прераждането). Библейската религия твърди, че смъртта е сън и безсмъртието се получава едва при възкресението на праведните. Според гностицизма тялото е само обвивка на душата и след смъртта човекът продължава да съществува в някаква друга форма и в други светове.

       И така, нека да видим дали филмът „Ной” пропагандира библейската религия или гностицизма.

       Библията: Ной има на разположение 120 години, за да построи кораба. Наречен е проповедник на правдата, защото апелира към тогавашния свят да се покае за греховете си. Всеки желаещ би могъл да се качи на кораба. Работата му е посрещната единствено с присмех и подигравки. Сам Бог говори на Ной.

       Филмът: Паднали ангели, т.е. демони, помагат на Ной да построи кораба. Самият Ной е объркан и зъл. Желае човечеството да загине и пречи на желаещите да влязат в кораба. Негов наставник е Матусал, най-дълго живелият човек на земята според библейската хронология, който разполага с магьоснически способности и играе ролята на духовен ментор. Второто важно видение на Ной е резултат от изпиването на някаква отвара, приготвена от Матусал.

       Библията: Предпотопният свят е унищожен поради нечестивия живот, греховете и ширещия се разврат на тогавашните хора.

       Филмът: Светът е унищожен поради нарушената екология и баланс в природата, експлоатирането на околната среда и яденето на животни. Това може да е лекция в стил „Грийн Пийс”, но на практика принизява и изопачава до неузнаваемост вестта на Библията, според която потопът е праобраз на предстоящото унищожение на света при скорошното Второ идване на Христос:

       „И както бяха Ноевите дни, така ще бъде пришествието на Човешкия Син. Защото,както и в ония дни преди потопа, ядяха и пиеха, женеха се и се омъжваха до деня, когато Ной влезе в ковчега, и не усетиха, докато дойде потопът и завлече всички, така ще бъде и пришествието на Човешкия Син” (Евангелие от Матей, 24:37-39).

       Библията: Ной влиза в кораба заедно с жена си, тримата си синове и техните съпруги – общо осем души.

       Филмът: Ной влиза в кораба със съпругата си си, тримата си синове и жената на най-големия син Сим. Останалите двама синове нямат съпруги. Вторият син, Хам, се опитва да вкара в кораба момиче, но Ной не му позволява и дори остава момичето да загине стъпкано от тълпата. На кораба влиза и пътник без билет – злият цар Каинан, който спечелва на своя страна съкрушения Хам. На всичко отгоре, съпругата на Сим ражда близначки, но злият Ной се опитва да ги убие, за да затрие човечеството. Цялото семейство влиза в конфликт с Ной, а Хам го изоставя.

       С други думи, проповедникът на правдата, които 120 години се опитва да спаси света, във филма е човекомразец и фанатик.

       В целия филм нито веднъж не е споменато името на Бога, като че ли режисьорът изпитва някакъв страх да посочи кой и защо е унищожил тогавашния свят. Бог е споменат единствено с местоименията Той и Него. Представен е като някаква невидима и безлична сила (пантеизъм), а не като личен Бог, който общува с човека и му дава всяка възможност да промени нечестивия си живот. Разбира се, понятието грях не съществува, тъй като според гностицизма няма грях, а само лоши условия, които ни пречат да развием доброто в себе си и самите ние да се превърнем в едни малки богове.

       Заключение: Развлекателната индустрия за пореден път отправя своите окултни и гностични послания към постмодерния човек. Всички детайли и монолози във филма са изпипани до най-малката подробност, което изключва възможността за случайни грешки. Библията е принизена до някаква научнофантастична книга, а Бог е неясна сила, която мисли злото на хората и ги унищожава само защото те унищожават неговото творение, земята.

 

       Въпрос: След като е дал своето благословение за филма, дали папата е защитил християнството или е изразил подкрепата си за едно очевидно богохулство?

 

       Полезни линкове:

       Какво говори науката за състоянието на планетата преди потопа? Изключително интересни факти за всемирния потоп. Симфония на сътворението - документален филм със субтитри на български: http://www.youtube.com/watch?v=vhsgGhtfAGg. Убедителните артефакти показват, че човекът и динозаврите са живели по едно и също време, което напълно отхвърля еволюционната теория. Преди потопа земята е гъмжала от живот, а растенията са били огромни по размери. Във филма Ной предпотопната земя е пустиня.

       Експедицията на Рон Уайът и направените от него снимки. http://www.wyattmuseum.com/noahsark.htm. Ноевият ковчег е открит отдавна, но „науката” неловко мълчи или излиза с обичайния аргумент: „Това не може да бъде, защото не може да бъде.” Материалът е на английски.





Гласувай:
13



1. raders - А всъщност, не се знае кой е крив, кой ...
06.04.2014 12:48
А всъщност, не се знае кой е крив, кой - прав. И в единия, и в другия случай става въпрос за приказки, защото е наивно да бъдат считани за исторически събития. Християнската, както и други религии имат определен морален ангажимент спрямо обществото. И с това се изчерпва тяхната задача. Що се отнася до историческите събития, научните открития, теории за света, живота и други постановки, религиите винаги са били и са определено ретроградни. Така че по-добре да не се мешат, където не им е мястото. Филмите, както и други изкуства, се правят, за да привличат зрителии и си възвърнат инвестициите. А то няма как да стане, ако се превърне киното в черква.
цитирай
2. freeoldmen - Аз предлагам да изгорим на клада създателите,
06.04.2014 12:54
участниците и зрителите на това кощунство!
Така ще има поне малко Божия справедливост!!!
цитирай
3. maranatha - Християнство и наука
06.04.2014 13:13
Филмовото "изкуство" винаги е било дясната ръка на рекламната индустрия. Някой би ли могъл да се запита защо рекламодателите плащат милиарди долари всяка година, за да стигнат със своите послания до зрителя, слушателя, читателя? Всеизвестна истина е, че човек е това, което гледа. Филмът Ной е едина гигантска реклама на окултизма и гностицизма. В днешно време почти няма атеисти, а християнството е единствената религия, която твърди, че няма много пътища към Бога, а пътят е един единствен - Христос.
Що се отнася до научната част на Библията, този линк наистина е полезен: http://www.youtube.com/watch?v=6nxl2sujZAI&list=PLClk7IsAK7-EV4WaO1dDu8-vDqMnFYYfx
цитирай
4. maranatha - За кладата и създателите
06.04.2014 13:18
"Недейте се лъга; Бог не е за подиграване: понеже каквото посее човек, това ще и да пожъне" (Послание към галатяните 6:7).
цитирай
5. ernest - Още не съм го гледал
06.04.2014 14:10
Въпреки че не съм го гледал все още такива бяха очакванията - няма нито един единствен филм по Библията направен както трябва всички са богохулни.
цитирай
6. freeoldmen - 4. maranatha, сега говориш мекичко и благо,
06.04.2014 16:47
но ако имаше силата? Ако беше властелин над света, щеше ли да оставиш тази мерзост да покварява душите?
Не ми отговаряй с цитати от библията, те са ползвани, и за да горят кладите,
цитирай
7. maranatha - Бог има силата
06.04.2014 22:24
Няма случай Христос или апостолите да са принудили някого да вярва. Принудата и християнството са две несъвместими неща. Когато обаче видим такава гавра с християнството, мълчанието би било престъпление. Апостол Павел пише: "Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината, а по-добре ги изобличавайте" (Послание към ефесяните 5:11). Ако този постинг е помогнал на един единствен човек да прозре сатанинските методи за промиване на мозъците и погубване на човешки души, значи е постигнал целта си.

Второ послание на апостол Петър, гл. 3:
3 Преди всичко знайте това, че в последните дни ще дойдат подиграватели, които с подигравките си ще ходят по своите страсти и ще казват:
4 Где е обещаното Му пришествие? защото, откак са се поминали бащите ни всичко си стои така както от началото на създанието.
5 Защото те своеволно не признават това, че чрез Божието слово от начало е имало небе и земя сплотена от водата, и всред водата,
6 но пак посредством тях тогавашният свят, потопен от водата загина.
7 Така със същото слово, и днешните небе и земя са натрупани за огън, пазени до деня на страшния съд и погибелта на нечестивите човеци.
цитирай
8. borko83 - Ако направи връзка кои са главните ...
07.04.2014 11:22
Ако направи връзка кои са главните действащи лица в Холивуд, ще стане ясно защо няма един автентичен библейски филм, правен там.
цитирай
9. maranatha - Истината за Ной - наистина нещо удивително
10.04.2014 21:09
http://hristiqni.com/onlain/propovedi/2423-noi-2014-hd-bg-subtitri

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: maranatha
Категория: Други
Прочетен: 579943
Постинги: 74
Коментари: 240
Гласове: 433
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031